search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 23:47
MENU CLOSE

Έτσι θα καθαρίσετε τα πλαστικά τάπερ σε χρόνο dete

25.10.2019 14:15
Τραγουδιστές ανέβηκαν όλοι μαζί στη σκηνή για να τραγουδήσουν και τους… κατάπιε η γη– Έσπασε η σκηνή και έπεσαν όλοι (Video) - Media

 

Πρόκειται για το πιο βολικό σκεύος της κουζίνας και το πιο δύσκολο στο καθάρισμα.

Το spirossoulis.com έχει τη λύση για να καθαρίσετε τα τάπερ σας μέσα σε 2 λεπτά.

Τα πλαστικά τάπερ είναι από τα πιο χρήσιμα κουζινικά είδη καθώς εκεί αποθηκεύουμε τροφές ή το περισσευούμενο φαγητό – και είναι και πολύ φτηνά. Το δύσκολο, όμως, με αυτά είναι το καθάρισμά τους.

Φτιάξτε το σωστό καθαριστικό Αναμείξτε 4 κ.σ. μαγειρική σόδα με 1/4 φλ. χλιαρό νερό. Ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Ρίξτε το καθαριστικό σας μέσα στο τάπερ και αφήστε το για 30 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε και θα δείτε πως όλα τα υπολείμματα θα έχουν απομακρυνθεί.

Καθαρίστε τα τάπερ σας με μείγμα από μαγειρική σόδα και νερό ή με ανάμειξη χλωρίνης και ζεστού νερού

Καθαρίστε τα τάπερ σας με μείγμα από μαγειρική σόδα και νερό.

Πώς να διώξετε τη μυρωδιά Αν εφαρμόσετε την παραπάνω διαδικασία καθαρισμού και παρατηρήσετε πως το τάπερ σας συνεχίζει να μυρίζει, τότε ακολουθήστε το εξής τρικ. Βάλτε τσαλακωμένη εφημερίδα μέσα στο τάπερ σας και κλείστε το με το καπάκι του. Αφήστε την εκεί για μια ή δύο μέρες έτσι ώστε να απορροφήσει τις δυσάρεστες οσμές. Πλύντε το τάπερ με ζεστό νερό και σαπούνι πριν το ξαναχρησιμοποιήσετε.

Εναλλακτικά βάλτε μέσα στο τάπερ λίγο ξίδι και αφήστε το να δράσει για 3-5 λεπτά. Στη συνέχεια πλύντε κανονικά με υγρό πιάτων και νερό.

Αν οι μυρωδιές επιμένουν χρησιμοποιήστε εφημεδίδα

Αν οι μυρωδιές επιμένουν χρησιμοποιήστε εφημερίδα.

Προσέξτε να χρησιμοποιείτε γυάλινα τάπερ που είναι ανθεκτικά και πλένονται εύκολα. Το μειονέκτημά τους είναι ότι είναι βαριά για να τα παίρνετε στη δουλειά. Όσο για τα πλαστικά προσέξτε όταν τα βάζετε μέσα σε φούρνο μικροκυμάτων γιατί μπορούν να δημιουργηθούν πιο εύκολα λεκέδες που είτε θα θέλουν λίγο περισσότερο κόπο στο να απομακρυνθούν ή δεν θα φεύγουν καθόλου.

Καθαρίστε τα τάπερ σας με απλά υλικά που έχετε στο σπίτι.

Τip Καλό είναι να πλένετε το τάπερ σας αμέσως μετά τη χρήση, αλλά αν είστε στη δουλειά και κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο τότε υπάρχει πιθανότητα οι βαριές μυρωδιές να διεισδύσουν στο πλαστικό και να φεύγουν πιο δύσκολα. Μόλις πάτε σπίτι, πλύντε το τάπερ σας και αφού αυτό στεγνώσει, ρίξτε μέσα ένα κουταλάκι αλατιού. Αποθηκεύστε το στο ντουλάπι σας και μέχρι να το ξαναχρησιμοποιήσετε όλες οι βαριές μυρωδιές θα έχουν εξαφανιστεί.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 23:38