search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:47
MENU CLOSE

Bloomberg: «Αμαρτωλή» ιδιωτική εταιρεία ενέργειας πίσω από τη μεγάλη φωτιά στην Καλιφόρνια;

25.10.2019 16:50
Bloomberg: «Αμαρτωλή» ιδιωτική εταιρεία ενέργειας πίσω από τη μεγάλη φωτιά στην Καλιφόρνια; - Media

 

Τον ενεργειακό «γίγαντα» PG&E Corp «δείχνει» ως υπεύθυνο για την τελευταία καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε στην Καλιφόρνια το Bloomberg, τονίζοντας μάλιστα ότι η ίδια εταιρεία ευθύνεται για μεγάλες πυρκαγιές το 2017 και το 2018.

Η εταιρεία που αντιμετωπίζει σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα φέρεται να είχε μια σοβαρή αστοχία σε καλώδιο υψηλής τάσης, λίγο πριν το ξέσπασμα της πυρκαγιάς που κατέστρεψε τουλάχιστον 16.000 στρέμματα εδαφών και 49 οικήματα.

Σύμφωνα με το αμερικανικό πρακτορείο, ο εξοπλισμός της PG&E έχει κατηγορηθεί για σειρά πυρκαγιών που κατέστρεψαν την Καλιφόρνια τα προηγούμενα χρόνια. Για να αποφύγει μια νέα καταστροφή προερχόμενη από το δίκτυό της, η εταιρεία πήρε δραστικά μέτρα: Έκοψε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε μισό εκατομμύριο ανθρώπους! Ως αποτέλεσμα, η εταιρεία είδε την μετοχή της να καταρρέει στο -27%.

Από την πλευρά της εταιρείας υποστηρίζεται ότι το ξέσπασμα της φωτιάς δεν συνδέεται με την αστοχία που παρουσιάστηκε στο δίκτυό της, παρά την χρονική εγγύτητα των δύο περιστατικών. Το δίκτυό της πάντως είναι πεπαλαιωμένο, αν και επιθεωρήσεις της εταιρείας το βρήκαν «σε καλή κατάσταση».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:46