search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:20
MENU CLOSE

Χεζμπολάχ: Στηρίζει την κυβέρνηση του Λιβάνου και εκφράζει φόβο για εμφύλιο

25.10.2019 17:00
Ο Νασράλα είχε προειδοποιήσει τον Σουλεϊμανί ότι κινδύνευε η ζωή του - Media

 

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χάσαν Νασράλα προειδοποίησε σήμερα πως οι διαδηλώσεις μπορεί να σπρώξουν τη χώρα στο χάος, στην κατάρρευση και, “θεός φυλάξοι”, σε εμφύλιο πόλεμο, απορρίπτοντας τις αυξανόμενες εκκλήσεις για παραίτηση της κυβέρνησης και του προέδρου.

“Δεν αποδεχόμαστε την πτώση της προεδρίας ούτε την παραίτηση της κυβέρνησης και δεν αποδεχόμαστε, εν μέσω αυτής της κατάστασης, τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών”, είπε ο Νασράλα.

Πλέκοντας το εγκώμιο του κινήματος διαμαρτυρίας επειδή πέτυχε οικονομικές μεταρρυθμίσεις “χωρίς προηγούμενο” –ανακοινώθηκαν αυτή την εβδομάδα– είπε πως ο Λίβανος θα πρέπει τώρα να αναζητήσει μια λύση προς τα εμπρός και να αποτρέψει ένα επικίνδυνο κενό εξουσίας.

Ο Νασράλα κάλεσε τους υποστηρικτές της Χεζεμπολάχ να απέχουν από τις διαδηλώσεις, δήλωσε πως ο Λίβανος “γίνεται στόχος” σε διεθνές και σε περιφερειακό επίπεδο και εξέφρασε τον φόβο ότι κάποιος επιδιώκει να βυθίσει τη χώρα σε εμφύλιο πόλεμο.

Στο μεταξύ υποστηρικτές της ισχυρής σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ εισήλθαν σε μια ειρηνική διαδήλωση σήμερα στην πλατεία Ριάντ αλ-Σολ, στο κέντρο της Βηρυτού, και συνεπλάκησαν για λίγο με διαδηλωτές προκαλώντας την επέμβαση της αστυνομίας με εξάρτυση κατά των διαδηλώσεων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:20