search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:25
MENU CLOSE

Μια Μεγάλη Ορχήστρα στο Μέγαρο

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2096
24-10-2019
26.10.2019 03:00
awd_3246_royal_phil_conc_orchestra-1021×580-1.jpg

 

Ο διεθνούς φήμης Βασίλης Τσαμπρόπουλος, σε διπλό ρόλο μαέστρου και σολίστ, εγκαινιάζει, την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου, στις 8.30 μ.μ., στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, τον δημοφιλή κύκλο Μεγάλες Ορχήστρες – Μεγάλοι Ερμηνευτές, συμπράττοντας με την ιστορική Royal Philharmonic Concert Orchestra. Το πρόγραμμα είναι αφιερωμένο σε δύο σπουδαίες μορφές της μουσικής, τον Μότσαρτ και τον Μπετόβεν.

Ο διακεκριμένος πιανίστας και αρχιμουσικός και το διάσημο βρετανικό σύνολο θα παρουσιάσουν το «Κοντσέρτο για πιάνο σε ρε ελάσσονα αρ. 20, K. 466» του μεγάλου Αυστριακού, το οποίο ο Μπετόβεν λάτρευε και περιλάμβανε πάντα στο ρεπερτόριό του, καθώς και δύο κοσμαγάπητα «μπετοβενικά» έργα, την «Εισαγωγή Κοριολανός» και το μεγαλοπρεπές «Αυτοκρατορικό» κοντσέρτο για πιάνο αρ. 5.

Η Royal Philharmonic Concert Orchestra (RPCO)

Η Ορχήστρα δημιουργήθηκε από τον κορμό της θρυλικής Royal Philharmonic Orchestra. Είναι ένα δυναμικό και ευέλικτο σύνολο που δίνει συναυλίες στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε ολόκληρο τον κόσμο έχοντας κατακτήσει ένα ευρύ και ποικίλο κοινό (πάνω από 170.000 ακροατές ανά έτος). Διαθέτει ευρύ ρεπερτόριο: κινηματογραφική μουσική, μουσικά θέματα για ηλεκτρονικά παιχνίδια, μουσική από μιούζικαλ, ροκ και ποπ δημιουργίες ενορχηστρωμένες για συμφωνικό σύνολο, νέες παραγγελίες έργων αλλά και κλασικό ρεπερτόριο. Έχει εμφανιστεί σε απρόσμενα μέρη, από τεράστια στάδια έως τον περιορισμένο χώρο ενός διώροφου λεωφορείου. Στοχεύοντας διαρκώς στην προσέγγιση ενός ολοένα ευρύτερου ακροατηρίου, η RPCO δεν διστάζει να πειραματιστεί μουσικά.

Η Ορχήστρα εμφανίζεται συχνά στο Royal Albert Hall, ερμηνεύοντας ζωντανά, με ταυτόχρονη προβολή ταινιών στο πλαίσιο της σειράς Live in Concert. Έχει πραγματοποιήσει περιοδείες με ρεαλιστικές ολογραφικές παραστάσεις αφιερωμένες σε σπουδαίους καλλιτέχνες, όπως η Μαρία Κάλλας και ο Ρόι Όρμπινσον. Έχει συνεργαστεί με τον δημοφιλή τενόρο Αντρέα Μποτσέλλι καθώς και με τον Χοσέ Καρρέρας, την Άννα Νετρέμπκο και διάσημους σταρ του West End. Το 2017, η Ορχήστρα κατέκτησε ένα νέο κοινό μέσα από τη μεγάλη περιοδεία της στη Νοτιοανατολική Ασία, ενώ το 2018 συμμετείχε στους εορτασμούς για την Εθνική Ημέρα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Βασίλης Τσαμπρόπουλος

Έχει αναγνωριστεί διεθνώς ως ένας από τους κορυφαίους πιανίστες της γενιάς του και ως ένας πολυτάλαντος μουσικός.

Οι διακρίσεις του σε διαγωνισμούς πιάνου αλλά και οι σπουδές του σε μεγάλα μουσικά ιδρύματα, όπως η Τζούλλιαρντ στη Νέα Υόρκη και η Εκόλ Νορμάλ στο Παρίσι, ταυτόχρονα με τις σπουδές Φιλοσοφίας στη Σορβόννη, του άνοιξαν τον δρόμο για μια μεγάλη σταδιοδρομία από νεαρή ηλικία.

Φιλαρμονική της Τσεχίας, Βασιλική Φιλαρμονική της Στοκχόλμης, Συμφωνική της Βοστόνης, Συμφωνική της Βαλτιμόρης, Συμφωνική της Ιταλικής Ραδιοφωνίας κ.ά.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:24