search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:42
MENU CLOSE

Αίγιο: Καταπέλτης το πόρισμα της Τροχαίας για τον 28χρονο που θέρισε γιαγιά και εγγονό

25.10.2019 18:01
Αίγιο: Τραγική κατάληξη για 53χρονο ψαρά - Βρέθηκε νεκρός από το Λιμενικό - Media

 

«Καίει» τον 28χρονο σημαιοφόρο του πολεμικού ναυτικού η πραγματογνωμοσύνη της Τροχαίας.

“Όπως φαίνεται από την περιοχή ήρθε από το πίσω μέρος των ανθρώπων αυτών και τους θέρισε σαν αλωνιστική μηχανή”, ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος της οικογένειας των θυμάτων, Κώστας Κρεμμύδας.

«Τους πέταξε στον αέρα»

Απόγευμα της 25ης Αυγούστου και ο νεαρός με τέρμα το γκάζι χάνει τον έλεγχο του οχήματός του βγαίνοντας από την στροφή στην κατοικημένη περιοχή στο Αίγιο. 

Ο μπροστινός αριστερός τροχός χτυπά στο πεζοδρόμιο, το αυτοκίνητο περιστρέφεται 180 μοίρες και με το πίσω αριστερό μέρος χτυπά την γιαγιά και το καρότσι με το μωρό, σκορπίζοντας τον θάνατο. Οι δυο άνθρωποι εκσφενδονίζονται στον αέρα με ταχύτητα 133 χιλιομέτρων και καταλήγουν στην άσφαλτο 16,90 μέτρα μακριά. Ο θάνατός τους ήταν ακαριαίος.

Σύμφωνα με την έκθεση της τροχαίας, το αυτοκίνητο ο 28χρονος κατάφερε να το ακινητοποιήσει 150 μέτρα μετά το σημείο που χτύπησε την άτυχη γιαγιά και το μωρό στο καρότσι. 

Είχε ήδη καβαλήσει πεζοδρόμιο με τους δεξιούς τροχούς στο ρεύμα προς Κόρινθο, απέφυγε κολόνα φωτισμού και κάδο απορριμάτων κόβοντας απότομα το τιμόνι αριστερά μέχρι που πάτησε φρένο στη μέση του δρόμου. Και όλα αυτά ενώ δεν είχε συνειδητοποιήσει, όπως ισχυρίζεται, ότι αφαίρεσε δυο ζωές, στην τραγωδία που συγκλόνισε το Αίγιο και ολόκληρη τη χώρα.

“Η ταχύτητα του οχήματός μου ήταν περίπου 80-85 χιλιόμετρα την ώρα και ήταν η συνήθης ταχύτητα με την οποία κινούνται τα οχήματα στην παλιά εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών. Μετά την ακινητοποίηση του οχήματός μου ένας κύριος μου είπε πως είχα παρασύρει δυο ανθρώπους και μου υπέδειξε το σημείο όπου αντίκρισα τους θανόντες στο έδαφος αναίσθητους. Τότε συνειδητοποίησα για πρώτη φορά τι είχε συμβεί και αντιλήφθηκα πως οι άνθρωποι αυτοί ήταν νεκροί και ότι δεν μπορούσα να προσφέρω καμία βοήθεια”, λέει ο 28χρονος σημαιοφόρος του πολεμικού ναυτικού.

“Πιθανότατα είχε μεγαλύτερη ταχύτητα, είχε πιει λίγο παραπάνω, όμως αυτό δεν προβλέπεται σαν επικίνδυνη οδήγηση, είναι αυτοτελή αδικήματα αυτά γι’ αυτό το λόγο υποστηρίζουμε ότι η κακουργηματική δίωξη δεν ευσταθεί”, υποστήριξε ο δικηγόρος του 28χρονου, Αλέξης Κούγιας.

Ο 28χρονος που αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία του στην ανακρίτρια του ναυτοδικείου λόγω νομικού κενού, αν και κατηγορείται για κακούργημα, υποστήριξε επιπλέον ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ και πως το δυστύχημα οφείλεται στην ολισθηρότητα και τις κακοτεχνίες του οδοστρώματος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:38