search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:30
MENU CLOSE

Αυτόν τον κωδικό δεν θα θέλατε να τον δείτε στην κάρτα επιβίβασής σας!

25.10.2019 18:58
Αυτόν τον κωδικό δεν θα θέλατε να τον δείτε στην κάρτα επιβίβασής σας! - Media

 

Όσοι έχετε ταξιδέψει με αεροπλάνο θα έχετε παρατηρήσει ότι τα μέτρα είναι ισχυρά, και απαιτείται χρόνος και υπομονή για να περάσετε τον έλεγχο, ειδικά σε ορισμένες χώρες. Όταν ολοκληρωθεί, όμως, και λάβετε την κάρτα επιβίβασης υπάρχει ένας κωδικός που δεν θα θέλατε να δείτε πάνω της.

Εάν δείτε στην κάρτα επιβίβασής σας το «SSSS», ενδέχεται να έχετε περισσότερο έλεγχο στο αεροδρόμιο. Οι κάρτες επιβίβασης που φέρουν τον κωδικό αυτόν επιβάλλουν στους αερομεταφορείς τους επιπλέον έλεγχο, κοστίζοντας χρόνο και ενδεχομένως την πτήση τους, αν δεν φθάσουν αρκετά νωρίς στο αεροδρόμιο.

Κάρτα επιβίβασης SSSS κωδικός

Σύμφωνα με το Business Insider, ο κωδικός αυτός σημαίνει «Secondary Security Screening Selection», (Επιλογή ελέγχου ασφαλείας δευτέρου βαθμού) και μεταφράζεται σε 10 με 30 λεπτά επιπλέον έλεγχο αλλά και επιπλέον ερωτήσεις σχετικά με το ταξίδι σας. Φυσικά, αν δεν προκύψει κάτι περίεργο μέσα από την διαδικασία ελέγχου, θα επιβιβαστείτε κανονικά στην πτήση σας.

Το πρόγραμμα με τον κωδικό SSSS τέθηκε σε εφαρμογή μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου

Το SSSS αντιπροσωπεύει τον δευτερογενή έλεγχο και είναι αυτό που χρησιμοποιεί η Υπηρεσία Ασφάλειας των Μεταφορών (TSA) για να επισημάνει ορισμένους επιβάτες που ταξιδεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες για επιπλέον έλεγχο.

Κάρτα επιβίβασης - έλεγχος

Εκείνοι των οποίων οι κάρτες επιβίβασης επισημαίνονται με την αναφορά κώδικα, δεν θα μπορούν να εκτυπώσουν τις κάρτες επιβίβασης τους στο σπίτι ή από ένα περίπτερο στο αεροδρόμιο και θα έχουν μεγαλύτερο έλεγχο στο αεροδρόμιο. Μερικές φορές οι επιλεγμένοι επιβάτες της SSSS υποχρεούνται να υποβάλλουν περισσότερες πληροφορίες, όπως λεπτομερείς πληροφορίες για τα ταξιδιωτικά τους σχέδια. Προσοχή! Αν κάποιος δεν είναι εντάξει με τον περαιτέρω έλεγχο, δεν θα του επιτραπεί η πτήση.

Το TSA ισχυρίζεται ότι οι επιβάτες που έχουν τον κώδικα επιλέγονται τυχαία από έναν υπολογιστή ή από διαλογείς που αναζητούν «παρατυπίες» σε ένα άτομο που μπορεί να κρύβει όπλα.

Έχει παρατηρηθεί πάντως πως εμφανίζεται συχνότερα σε εισιτήρια που έχουν κλειστεί τελευταία στιγμή, αν η πληρωμή τους έχει γίνει με μετρητά ή αν η χώρα προορισμού του ταξιδιώτη είναι «υψηλού κινδύνου».

Πηγή: travelstyle.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:30