search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:22
MENU CLOSE

Με το χέρι στην… κάλπη!

04.05.2012 08:27
Με το χέρι στην… κάλπη!  - Media

Η ώρα της αλήθειας ήρθε ύστερα από δυόμισι χρόνια πολιτικών, κοινωνικών και οικονομικών ανατροπών. Σε αυτά τα δυο χρόνια, βασική θέση μας υπήρξε ότι το πολιτικό σύστημα της χώρας είναι ενιαίο και αδιαίρετο, άρα συνυπεύθυνο για τα καλά και τα κακά της.

ΞΕΝΟΦΩΝ Α. ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗΣ

Η ώρα της αλήθειας ήρθε ύστερα από δυόμισι χρόνια πολιτικών, κοινωνικών και οικονομικών ανατροπών. Σε αυτά τα δυο χρόνια, βασική θέση μας υπήρξε ότι το πολιτικό σύστημα της χώρας είναι ενιαίο και αδιαίρετο, άρα συνυπεύθυνο για τα καλά και τα κακά της. Σε αυτές τις εκλογές οι πολίτες θα αναδείξουν τη θέλησή τους, την οποία μετά θα διαχειριστούν οι κομματικοί μηχανισμοί, οι οποίοι και θα την ερμηνεύσουν, όπως επίσης και θα τη διαχειριστούν μέχρι τις επόμενες εκλογές.

Το τι πρέπει να θυμάται και τι να ξεχνά, το γιατί πρέπει να θυμώνει και με τι να αγανακτεί ο κάθε ψηφοφόρος είναι προσωπικό του ζήτημα, που προκύπτει από την ιδεολογική του τοποθέτηση και από το πώς αντιλαμβάνεται κανείς τη δική του συμμετοχή στην κοινωνία.

Από τα αποτελέσματα που θα προκύψουν σε αυτές τις εκλογές θα εξαγάγουμε πολύτιμα συμπεράσματα. Πέρα από τους κομματικούς πανηγυρισμούς – διακινδυνεύω να προβλέψω ότι οι περισσότεροι θα θεωρήσουν κομματική τους νίκη το όποιο αποτέλεσμα –, ενδιαφέρον θα έχει το τι μήνυμα θα δώσει το εκλογικό σώμα και πώς αυτό θα ερμηνευτεί από το σύνολο της κοινωνίας κυρίως. Όχι ότι δεν θα σπεύσουν τα κομματικά επιτελεία με τους ινστρούχτορές τους να περάσουν τη δική τους γραμμή. Το ίδιο θα πράξουν και τα ΜΜΕ ακολουθώντας λίγο – πολύ την κομματική λογική, αλλά εξ αποστάσεως, για ξεκάρφωμα.

Το τι θα αναδείξει η κάλπη και το πώς αυτή η λαϊκή εντολή θα τεθεί σε ισχύ θα δρομολογήσει όχι μόνο το μέλλον των εξελίξεων, αλλά και μια άλλη εποχή για την Ελλάδα, πολύ διαφορετική από αυτήν που γνωρίσαμε… Ωστόσο το μέλλον θα δείξει αν θα είναι για το καλύτερο ή το χειρότερο. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:21