search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:34
MENU CLOSE

Τραμπ: Ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους πέθανε σαν σκυλί (Video)

27.10.2019 13:28
Ντόναλντ Τραμπ – Σίνζο Άμπε συζήτησαν για Β. Κορέα, Ιράν και εμπόριο - Media

 

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα τον θάνατο του αρχηγού της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι στη διάρκεια αμερικανικής στρατιωτικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της νύκτας στη βορειοδυτική Συρία.

«Ο Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι είναι νεκρός», δήλωσε ο Τραμπ στη διάρκεια ομιλίας του στον Λευκό Οίκο.

Ο Μπαγκντάντι ανατίναξε το «γιλέκο» του που ήταν γεμάτο εκρηκτικά, δήλωσε ο Τραμπ. Πρόσθεσε πως ο Μπαγκντάντι πέθανε «σαν σκυλί» και «σαν δειλός».

Μάζευαν πληροφορίες «πέντε μήνες»

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) εργάσθηκαν επί πέντε μήνες στο πλαίσιο κοινής επιχείρησης που είχε στόχο την εξόντωση του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι.

«Συγκεντρώθηκαν πληροφορίες επί του πεδίου και έγινε ακριβής παρακολούθηση για να εξοντωθεί ο τρομοκράτης Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι με μια κοινή επιχείρηση», ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter ο γενικός διοικητής των SDF Μαζλούμ Άμπντι. «Ευχαριστούμε όλους όσοι συνέβαλαν σ’ αυτή τη σπουδαία δουλειά», πρόσθεσε ο διοικητής τους στην ανάρτησή με tag στον αμερικανό πρόεδρο.

«Πήραν το πτώμα του»

Τα πτώματα τριών ανδρών και τριών γυναικών βρέθηκαν στον τόπο της επίθεσης που είχε στόχο τον ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, το πτώμα του οποίου πήραν μαζί τους οι επιτιθέμενες αμερικανικές δυνάμεις, δήλωσε ο διοικητής μιας τζιχαντιστικής οργάνωσης στην περιοχή.

Ο διοικητής αυτός δήλωσε πως οι επιτιθέμενες δυνάμεις πήραν μαζί τους και ένα δεύτερο πτώμα, που πιστεύεται πως είναι του υπαρχηγού του Μπαγκντάντι.

Το βίντεο

Στο μεταξύ στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο ντοκουμέντο που δείχνει την τοποθεσία που οι ειδικές δυνάμεις στρίμωξαν τον Αλ Μπαγκνταντί. Το βίντεο φέρνει στο φως της δημοσιότητας το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu υποδεικνύοντας το κρησφύγετο όπου βρήκε θάνατο από αμερικανικές δυνάμεις, στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας, ο ηγέτης του ISIS.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο σημείο βρέθηκαν τρύπες κάτι που μαρτυρά τη σύντομη μάχη που έγινε με τις ειδικές δυνάμεις. Ο Μπαγναντί υποχώρησε βαθύτερα στο τούνελ και όταν είδε ότι δεν μπορεί να ξεφύγει από πουθενά, πυροδότησε το γιλέκο με τα εκρηκτικά που φορούσε και διαμελίστηκε. Μαζί του σκότωσε και 3 μικρά παιδιά.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:33