search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 19:37
MENU CLOSE

Οι οπαδοί της Σέλτικ απαντούν στην εγγονή του Μουσολίνι: «Άντε γ… Αλεσάντρα»

28.10.2019 17:56
Οι οπαδοί της Σέλτικ απαντούν στην εγγονή του Μουσολίνι: «Άντε γ… Αλεσάντρα» - Media

 

Είναι απέναντι σε κάθε μορφή φασισμού και το αποδεικνύουν χρόνια. Έχουν ταχθεί υπέρ του αγώνα πολλών οπαδών ανά την Ευρώπη να αποβάλλουν από τις εξέδρες τους φασίστες, να μην έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο. Και συνεχίζουν τον αγώνα αυτό, είτε με πανό, είτε με φωνή στο γήπεδο.

Ο λόγος για τους οπαδούς της Σέλτικ, οι οποίοι τις τελευταίες μέρες προκάλεσαν την αντίδραση της εγγονής του φασίστα Μουσολίνι και απάντησαν με τη σειρά τους στη… γλώσσα της, στα ιταλικά.

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη, όταν στο ματς των Κελτών με αντίπαλο τη Λάτσιο για το Europa League, υπήρξαν πανό που έδειχναν τον Μουσολίνι κρεμασμένο ανάποδα και ένα άλλο που… καλούσε τους φασίστες οπαδούς της Λάτσιο (εκείνους που μέχρι και η διοίκηση της Λάτσιο είπε πως δε θέλει) να ακολουθήσουν τον ηγέτη τους.

Κινήσεις που προκάλεσαν αντιδράσεις της οικογένειας του Μουσολίνι, αλλά και αρκετών Ιταλών οπαδών του φασισμού. Η εγγονή του Μουσολίνι, Αλεσάντρα, που είναι μέλος του ακροδεξιού κόμματος της Ιταλίας «Forza Italia», με δηλώσεις της είπε πως οι οπαδοί της Σέλτικ θα πρέπει να διωχθούν ποινικά.

Το αιτιολόγησε αναφέροντας ότι θα πρέπει να κατηγορηθούν για προτροπή σε πράξεις βίας και παράλληλα πρότεινε να θεσμοθετηθεί νόμος ενάντια στην «Ντουτσε φοβία», όπως την αποκαλεί.

Φυσικά, οι οπαδοί της Σέλτικ ανταπάντησαν στην Αλεσάντρα Μουσολίνι με τον δικό τους τρόπο, αλλά στη δική της γλώσσα. Με ένα πανό στο χθεσινό παιχνίδι απέναντι στην Αμπερντίν που έγραφε «Βαφανκούλο Αλεσάντρα», το οποίο δεν χρειάζεται καν μετάφραση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 19:31