search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:02
MENU CLOSE

Και «Το Βήμα» κατά της κυβερνητικής διάταξης για την ενίσχυση του Τύπου – «Πυροβολεί» Πέτσα 

29.10.2019 08:48
Και «Το Βήμα» κατά της κυβερνητικής διάταξης για την ενίσχυση του Τύπου - «Πυροβολεί» Πέτσα  - Media

 

Μετά την «Καθημερινή» που είχε αναλυτικό (και κυρίως “φωτογραφικό”) ρεπορτάζ στα μέσα της περασμένης εβδομάδας για τις ευνοϊκές ρυθμίσεις του νέου αναπτυξιακού νόμου στους εκδότες και «Τα Νέα» που είχαν σκληρά σχόλια στη στήλη του Μικροπολιτικού, την Κυριακή πήρε τη σκυτάλη το «Βήμα» και μέσα απο τη στήλη του “Βηματοδότη” επανέφερε θέμα, κάνοντας λόγο για εκδότες λαθρόβιων εντύπων εγκαλώντας τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα!

Συγκεκριμένα στην τελευταία σελίδα της εφημερίδας όπου φιλοξενείται ο «Βηματοδότης» διαβάζουμε: «Εξέπληξε αρνητικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πετσας με την τροποποίηση που επέβαλε στο καθεστώς οικονομικής ενίσχυσης των εφημερίδων. Με απόφασή του θα μπορούν να λάβουν ενίσχυση ακόμη και επιχειρήσεις Τύπου που δεν διαθέτουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, ακόμη και εκείνες που δεν πληρώνουν τους εργαζομένους». 

«Η προηγούμενη ρύθμιση των κ.κ. Χουλιαράκη και Κρέτσου απαιτούσε φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και διευκρίνιζε ότι εάν οφείλονταν ποσά σε εργαζομένους, η ενίσχυση θα κατευθυνόταν σε αυτούς. Προφανώς η χωρίς καμία υποχρέωση ενίσχυση έρχεται να στηρίξει συγκεκριμένους εκδότες που δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα της νομιμότητας, για να μην πούμε ότι πρόκειται για εκδότες λαθρόβιου Τύπου, κάτι που αν μη τι άλλο στρεβλώνει την αγορά και θίγει εκείνους οι οποίοι τηρούν κατά γράμμα και χωρίς καθυστέρηση τις υποχρεώσεις στο κράτος και στα Ταμεία», συμπληρώνει η στήλη που δικαιώνει τους πρώην υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ Χουλιαράκη και Κρέτσο που έθεταν ως προϋπόθεση την ύπαρξη φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:01