search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:03
MENU CLOSE

Στα δύο ο… γαλάζιος Τύπος για την ομιλία Καραμανλή – Ποιοι τον αποθέωσαν, ποιοι τον αγνόησαν(Photos)

29.10.2019 10:44
gfileleftherosi

 

Σε δύο στρατόπεδα χωρίστηκε ο φιλοκυβερνητικός τύπος μετά την ομιλία, για πρώτη φορά μετά από 10 και πλέον χρόνια, του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Ενώ θα περίμενε κανείς ότι η ακριβοθώρητη παρέμβαση του πρώην αρχηγού θα τύγχανε ευρύτατης αποδοχής από τις εφημερίδες που στηρίζουν την παράταξη, μια ματιά στο περίπτερο αρκεί για να κατά΄λάβει κανείς ότι αυτές είναι χωρισμένες σε δύο στρατόπεδα.

Οι μητσοτακικές δεν βρήκαν χώρο ούτε για μια λέξη στο πρωτοσέλιδό τους για τον Καραμανλή.

 

Έτσι ο Φιλελεύθερος έχει μεταξύ άλλων στην πρώτη του σελίδα θέματα για το Brexit, την οικονομία, την Novartis, το …πόσο αγαπητή είναι η Ευρωπαική Ένωση, ένα αφιέρωμα στον Αλ-Μπαγκντάντι, προαναγγελίες τριών συνεντεύξεων, αλλά καμία αναφορά για την ομιλία Καραμανλή. Ο βασικός αρθρογράφος της εφημερίδας, μάλιστα, Σάκης Μουμτζής υπογράφει αρθρο με τίτλο: «Καραμανλής: Δεν μίλησε στα δύσκολα, εμφανίστηκε στα εύκολα»    

 

Παρόμοια η εικόνα και για Τα Νέα. Δεκατρία θέματα προαναγγέλουν στην πρώτη τους σελίδα, μεταξύ των οποίων και μία έρευνα για τα τροχαία τον Αύγουστο, αλλά η λέξη Καραμανλής άφαντη. Στον Μικροπολιτικό, βέβαια, δεν λείπουν ειρωνικές αναφορές του τύπου: «Και όμως μιλάει…» 

 

Ο Ελεύθερος Τύπος, τέλος, αφιέρωσε μια μικρή γωνίτσα, στο δεξί μέρος της πρώτης του σελίδας για μια άνευρη, τυπική αναγγελία της είδησης της ομιλίας, μάλλον απλά για να τηρήσει τα προσχήματα. Αντίθετα, τοι μεγαλύτερο μέρος της πρώτης σελίδας καταλαμβάνουν χρηστικά θέματα για το κτημοτολόγιο, τις προλήψεις και τις συντάξεις.

Από την άλλη πλευρά οι καραμανλικές Δημοκρατία και Εστία τα δίνουν ..όλα. Στην μέν πρώτη η ομιλία Καραμανλή είναι πρώτο θέμα με τίτλο «Εθνική κρίση βλέπει ο Καραμανλής» συνοδευόμενο από μεγάλη φωτογραφία του πρώην πρωθυπουργού, ενώ η Εστία αφιερώνει την μισή πρώτη της σελίδα στον πρώην πρωθυπουργό με τίτλο: Ο Καραμανλής προειδοποιεί: Εθνική κρίσης λόγω προσφυγικού…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:03