search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 12:17
MENU CLOSE

Δένδιας κατά ΣΥΡΙΖΑ: Ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους για το «λειψό» erga omnes

29.10.2019 16:25
Δένδιας: Ανεπίτρεπτο η Τουρκία να χρησιμοποιεί το μεταναστευτικό ως όπλο - Media

 

Την αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια προκάλεσαν τα σχόλια του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις εξελίξεις στη Βόρεια Μακεδονία.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στις δηλώσεις Ζάεφ, ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι «θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά την πλήρη ανταπόκριση των γειτόνων μας στις υποχρεώσεις τους».
 
Παράλληλα, επισήμανε ότι «ο κ. Ζάεφ εκμεταλλεύεται για άλλη μια φορά τα προβλήματα που περιέχει η συμφωνία των Πρεσπών, τα οποία γνωρίζαμε και είχαμε προειδοποιήσει γι΄ αυτά. Η συμφωνία έχει ήδη παράξει αποτελέσματα, και η Βόρεια Μακεδονία αποκομίζει οφέλη καθώς έχει ανοίξει ο δρόμος προς το ΝΑΤΟ. Στόχος μας είναι μέσα από τον ευρωπαϊκό δρόμο να λύσουμε προβλήματα και να αμβλύνουμε αρνητικές συνέπειες της συμφωνίας. Και προς τούτο, θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά την πλήρη ανταπόκριση των γειτόνων μας στις υποχρεώσεις τους»
 
Στο πλαίσιο αυτό, ο Ν. Δένδιας κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση «να αναλογιστεί επιτέλους τις ευθύνες της για ένα ελλειμματικό erga omnes, το οποίο συνεχίζει να προτάσσει μάλιστα ως επίτευγμα».
 
Τέλος διαμήνυσε οτι η Ελλάδα επανέρχεται στον ηγετικό ρόλο που της αναλογεί στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή τη Ανατολικής Μεσογείου με υπευθυνότητα και αυτοπεποίθηση και σημειώνει ότι «η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει τη διολίσθηση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας στην αρένα των μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων που φαίνεται να επιλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 12:17