search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:24
MENU CLOSE

Το απίστευτο supercar του Κροάτη «Elon Musk» που σπάει ρεκόρ (Photo)

29.10.2019 17:01
Το απίστευτο supercar του Κροάτη «Elon Musk» που σπάει ρεκόρ (Photo) - Media

 

Ο 31χρονος Κροάτης επιχειρηματίας Mate Rimac, ο οποίος έχει δημιουργήσει μπαταρίες αυτοκινήτων για εταιρείες όπως οι Aston Martin, Renault και Koenigsegg, έχει κατασκευάσει το δικό του ηλεκτρικό σούπερ-αυτοκίνητο: Tο Rimac C_Two. Ποιο είναι το ρεκόρ; Πιάνει 412 χλμ τελική με 1,85 επιτάχυνση σε 0/100 και είναι ηλεκτρικό!

Αν και οι μπαταρίες Tesla του Elon Musk είναι γνωστές για την υψηλή ενεργειακή πυκνότητα (δηλαδή για μεγάλη απόσταση), το φόρτε του Rimac είναι η δύναμη – δηλαδή συστήματα μπαταρίας και inverter που αποφορτίζονται και επαναφορτίζονται σε πολύ υψηλές ταχύτητες.

Τον περασμένο μήνα, η Porsche – το brand αυτοκινήτων πολυτελείας της VW Group – αγόρασε άλλο ένα μερίδιο 5,5% της Rimac, έπειτα από την αγορά ενός μεριδίου 10% το 2018.

«Νομίζω ότι ο κ. Rimac είναι ιδιοφυΐα», δήλωσε στη WSJ ο Heiko Mayer, επικεφαλής του πρότζεκτ του ηλεκτρικού Taycan της Porsche. «Νομίζω ότι πρόκειται να γίνει ένας θρύλος».

Γιατί όλα αυτά τα μεγάλα brand έρχονται στον Rimac για την εμπειρία του; Ο Rimac, μιλώντας ο ίδιος στη WSJ, έδωσε γρήγορα τα εύσημα στο προσωπικό του. «Επενδύουμε πολύ στη βελτιστοποίηση, δοκιμάζοντας καινούρια πράγματα, πειραματιζόμαστε, κάνοντας προσομοιώσεις ξανά και ξανά».

Όταν ο Rimac ξεκίνησε τις προσπάθειές του στην αυτοκινητοβιομηχανία, στην Κροατία δεν υπήρχαν αυτοκινητοβιομηχανίες, ούτε κατασκευαστικές μονάδες. «Όταν ξεκίνησα (το 2011), δεν υπήρχαν εξωτερικές επενδύσεις», είπε. «Δεν υπήρχε κανείς από τον οποίο θα μπορούσα να μάθω, κανείς που να αναπτύσσει μια επιχείρηση, ακόμη και τα μικρά πράγματα – όπως το να βρεθεί ένας δικηγόρος που θα μπορούσε να επικοινωνήσει με τους επενδυτές».

Τώρα, ο Rimac έχει περίπου 600 υπαλλήλους και έχει επεκτείνει σημαντικά τις εγκαταστάσεις του.

Ένα νέο εργοστάσιο θα χτιστεί σε 54 στρέμματα της κροατικής υπαίθρου «Με ένα κάστρο του 15ου αιώνα, που θα βρίσκεται λίγα λεπτά μακριά», δήλωσε ο ίδιος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:23