search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:50
MENU CLOSE

Novartis: Σε εξέλιξη η συζήτηση για την εξαίρεση των Πολάκη και Τζανακόπουλου – Γνωμοδότηση του 2010 επικαλείται η ΝΔ

29.10.2019 17:20
Δίωξη Παπαγγελόπουλου: Διαρροές ή πραγματικά τα τρία άκυρα στην ψηφοφορία; - Media

 

Γνωμοδότηση την οποία είχε εκδώσει το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής τον Φεβρουάριο του 2010 επικαλέστηκαν μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης των καταγγελιών κατά του Δ. Παπαγγελόπουλου, στην αποψινή συνεδρίαση, κατά την οποία συζητείται το αίτημα εξαίρεσης των κ.κ. Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη.

Η γνωμοδότηση του επιστημονικού συμβουλίου που εκδόθηκε το 2010, ανέφερε ότι πρέπει να εξαιρεθούν από μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το Βατοπέδι, πρόσωπα που εξετάστηκαν ως μάρτυρες σε προηγούμενη διερεύνηση της υπόθεσης αλλά και υπουργοί των οποίων οι πράξεις ή παραλείψεις εντάσσονταν στο αντικείμενο διερεύνησης της επιτροπής, Αξίζει να σημειωθεί, ότι το 2010, στην εξεταστική επιτροπή για το Βατοπέδι, μετά την αμφισβήτηση εκ μέρους της ΝΔ, της νομιμότητας της συμμετοχής τους στην επιτροπή, οι δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είχαν επιλέξει για λόγους προσωπικής ευαισθησίας να ζητήσουν την αντικατάστασή τους. Τότε όμως η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, είχε κατηγορήσει τη ΝΔ για παρελκυστική τακτική και δικονομική ακροβασία προκειμένου να εμποδιστεί η πλήρης αποκάλυψη της αλήθειας.

Η συζήτηση για το αίτημα εξαίρεσης των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται στην ειδική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:50