search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:04
MENU CLOSE

Ερντογάν: Έχουμε τα δικά μας δικαιώματα στην ανατολική Μεσόγειο

29.10.2019 17:57
Έκτακτο: Ο Ερντογάν ανακοίνωσε πως ξεκίνησε την αποστολή στρατού στη Λιβύη - Media

 

Στα δικαιώματα της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο αναφέρθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του για την επέτειο των 96 χρόνων της τουρκικής δημοκρατίας.

Μερικά από τα σημαντικότερα σημεία της ομιλίας του Τούρκου προέδρου:

«Η ισχύς και η αποφασιστική στάση του έθνους μας, είναι εκείνη που δεν επιτρέπει στις τρομοκρατικές οργανώσεις να πετύχουν τους στόχους της στην Τουρκία, παρά τη μεγάλη υποστήριξη που έχουν.

Σε ότι αφορά τη Συρία, εκεί που οι άλλοι βλέπουν τα πετρέλαια και τη συγκέντρωση δύναμης και όχι τους ανθρώπους, εμείς βλέπουμε τους αδερφούς μας και είμαστε η μόνη χώρα που το κάνουμε αυτό.

Κανείς δεν έκανε κάποια προσπάθεια για να αποτρέψει τις 700 επιθέσεις που έγιναν σε βάρος μας, αρκετές εκ των οποίων ήταν πολύ βίαιες. Αντίθετα, οι τρομοκράτες ενεργούν υπό την προστασία των δυνάμεων ασφαλείας των ξένων χωρών.

Σχεδόν κανείς από τη Δύση δεν μας κάλεσε για να μας συλλυπηθεί για τους 20 ανθρώπους μας που χάθηκαν στο πλαίσιο της επιχείρησης Πηγή Ειρήνης ή τους 184 αδερφούς μας που τραυματίστηκαν».

Μιλώντας για τις κινήσεις της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο, ο Ερντογάν επισήμανε: «Σε αυτή την περιοχή, σε αυτή τη θάλασσα έχουμε τα δικά μας δικαιώματα. Δεν έχουμε δουλειά να πάμε μόνο εκεί που δεν έχουμε δικαιώματα».

Σε σχέση με τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία, ο Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι «τα τελευταίες εβδομάδες, φάνηκε πως όποια χώρα ενδιαφερόταν για τη Συρία, εκτός από εμάς, είχε το βλέμμα της στις φυσιές πηγές της χώρας. Η Ρωσία ενημέρωσε σήμερα τις υπηρεσίες μας πως οι τρομοκρατικές οργανώσεις έχουν αδειάσει πλήρως την περιοχή».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:01