search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:35
MENU CLOSE

Συνάντηση Μητσοτάκη – Αναστασιάδη στο Μέγαρο Μαξίμου

30.10.2019 06:34
Συνάντηση Μητσοτάκη - Αναστασιάδη στο Μέγαρο Μαξίμου - Media

 

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, θα έχει στις 10 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια, στις 16:30, ο κ. Μητσοτάκης θα υποδεχτεί στο γραφείο του στη Βουλή τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού.

Από το βήμα της 4η Ευρω-αραβικής Συνόδου, ο Κύπριος πρόεδρος έστειλε μήνυμα πως η Κύπρος είναι αποφασισμένη να προχωρήσει απρόσκοπτα στους ενεργειακούς σχεδιασμούς και πως δεν έχει ανάγκη από εγγυητές ή κηδεμόνες.

«Είμαστε αποφασισμένοι, παρά τις τελευταίες προκλήσεις, να προχωρήσουμε απρόσκοπτα στους ενεργειακούς σχεδιασμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας και να αξιοποιήσουμε τα αποθέματα του φυσικού αερίου που έχουν ανακαλυφθεί ή θα ανακαλυφθούν, ως πηγή περιφερειακής οικονομικής συνεργασίας, ανάπτυξης και συνεργασίας» ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης.

«Ουδέπτε παραγνωρίσαμε ή παραγνωρίζουμε τα συμφέροντα των Τουρκοκύπριων συμπατριωτών» πρόσθεσε και σημείωσε πως «μέσα από συγκεκριμένες προτάσεις έχουμε εισηγηθεί τους τρόπους διασφάλισης μέχρι την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό πρόβλημα».

Εστιάζοντας στο Κυπριακό, υπογράμμισε τη βούλησή του «να βρεθεί επιτέλους μια ειρηνική λύση, που να επιτρέπει στις δύο κοινότητες να ζήσουν ειρηνικά, με τη μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ένα ομόσπονδο κράτος, δικοινοτικό, διζωνικό, που θα διασφαλίζει τα ελάχιστα που και οι λοιποί των Ευρωπαίων πολιτών απολαμβάνουν, θα διασφαλίζει δηλαδή τα ανθρώπινα δικαιώματα, θα δημιουργεί τις προοπτικές και τις προϋποθέσεις συνεργασίας μεταξύ των δύο κοινοτήτων πέρα και μακριά από τις όποιες τρίτες εξαρτήσεις».

Σημειώνεται ότι ο κ. Αναστασιάδης θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.  

.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:35