search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:08
MENU CLOSE

Διάλογος για τη Συρία μέσα από τις αρχιτεκτονικές μινιατούρες του Μοάμαντ Χαφέζ

30.10.2019 08:31
Διάλογος για τη Συρία μέσα από τις αρχιτεκτονικές μινιατούρες του Μοάμαντ Χαφέζ - Media

 

Ο, με έδρα την Πολιτεία του Κονέκτικατ, Σύρος καλλιτέχνης Μοάμαντ Χαφέζ (Mohamad Hafez) χρησιμοποιεί αντικείμενα που έχει βρει, μπογιά και θραύσματα μετάλλων για να δημιουργήσει αρχιτεκτονικά διοράματα αστικών τοπίων της Μέσης Ανατολής. Αυτή την περίοδο η αίθουσα τέχνης Harold J. Miossi Art Gallery στο Cuesta College της Καλιφόρνιας φιλοξενεί, έως τις 20 Δεκεμβρίου, αναδρομική έκθεση της δουλειάς του.

Οι μινιατούρες του Χαφέζ είναι γεμάτες με λεπτομέρειες και «μιλούν» για τα πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα που στοιχειώνουν την πατρίδα του, τη σπαραγμένη από τον πόλεμο Συρία. Καθώς το επάγγελμά του είναι αρχιτέκτονας, ο Χαφέζ οραματίζεται και «οικοδομεί» διατομές κτηρίων καλυμμένων με γκράφιτι και βρομιά. Εκτεθειμένες στα καιρικά φαινόμενα και καλυμμένες με σκουριά υδρορροές, μπάζα και πολυκαιρισμένες πόρτες έρχονται σε αντίθεση με στίχους όλο ελπίδα από το Κοράνι.

Αυτά τα τοπία δρόμου συνδυάζουν -όπως ο καλλιτέχνης δηλώνει στον ιστότοπό του- το ενδιαφέρον του για την τέχνη δρόμου και τον ακτιβισμό. Αν και νιώθει ανήμπορος να φέρει ουσιαστικές αλλαγές στη Συρία, πρόθεσή του είναι με αυτά τα διοράματα να «εκθέσει στον κόσμο τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή με μια σεμνή καλλιτεχνική προσέγγιση για να αγγίξει ένα ευρύτερο σύγχρονο κοινό».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:03