search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 03:38
MENU CLOSE

Νέα Φιλαδέλφια: Καταδικάζουν την «παρέλαση» μητροπολίτης και δήμαρχος – «Προσβολή της σημαίας και των πεσόντων»

30.10.2019 12:49
Νέα Φιλαδέλφια: Καταδικάζουν την «παρέλαση» μητροπολίτης και δήμαρχος - «Προσβολή της σημαίας και των πεσόντων» - Media

 

Κοινή δήλωση με την οποία καταδικάζουν την παρέμβαση 10 κοριτσιών στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, εξέδωσαν ο μητροπολίτης Ν.Ιωνίας και Φιλαδέλφειας κ.Γαβριήλ και ο δήμαρχος Ν.Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, Γιάννης Βούρος.

Σε αυτήν αναφέρουν ότι η πράξει προσβάλει την ελληνική σημαία και αμαυρώνει την μνήμη των πεσόντων.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο δήμαρχος Γιάννης Βούρος είχε χαρακτηρίσει τα κορίτσια ως «γελοία υποκείμενα», προκαλώντας αντιδράσεις.

Αναλυτικά η δήλωση μητροπολίτη – δημάρχου:

«Η παρέλαση της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου δεν αποτελεί μία απλή επιφανειακή επίδειξη ισχύος, αλλά μία κίνηση βαθύτατου σεβασμού, τιμής και μνήμης ενός λαού και ενός έθνους, που δεν λησμονεί την ένδοξη ιστορία του, ούτε και τον ηρωισμό των προγόνων του, οι οποίοι θυσίασαν τις ζωές τους για τα υψηλά ιδανικά της ελευθερίας, της ειρήνης και της δημοκρατίας, καθώς και ενάντια σε κάθε μορφή φασισμού, αυταρχισμού και ξενοφοβίας.

Άλλωστε, η προπόρευση του κατεξοχήν ιερού εθνικού μας συμβόλου, της Γαλανόλευκης Σημαίας μας, η οποία εμψυχώνει, ενώνει και καθοδηγεί τους Έλληνες στο διάβα των αιώνων, περικλείοντας στις πτυχές της αγώνες και θυσίες τους Έθνους μας, σηματοδοτεί την ιερότητα της παρελάσεως, αλλά και τον σεβασμό τον οποίο οφείλουμε, ως πρόσωπα, να επιδεικνύουμε ενώπιόν της.

Υπό το πνεύμα αυτό, κάθε μορφή διαμαρτυρίας εντός της παρελάσεως αποτελεί διακωμώδηση και προσβολή της Ελληνικής μας Σημαίας, των ιερών μας συμβόλων και αμαύρωση της μνήμης των πεσόντων ηρώων.

Συνεπώς, καταδικάζουμε απερίφραστα τα όσα συνέβησαν από εξωσχολικούς κατά την διάρκεια της μαθητικής παρελάσεως της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στη Ν. Φιλαδέλφεια».

Η απάντηση των κοριτσιών

Σε κείμενό τους που απέστειλαν στην «Εφ.Συν.» τα κορίτσιατονίζουν μεταξύ άλλων: «Υπήρξαμε για λίγο στρατιωτάκια που αρχίζουν να ξεκουρδίζονται, να βραχυκυκλώνουν απέναντι στις διαταγές, τα παραγγέλματα, τα εμβατήρια. Ισως γιατί πλέον δεν μας πείθουν οι ιδέες που ενσαρκώνονται σε όλα αυτά».

Οι ίδιες εξηγούν τους λόγους που επέλεξαν τη συγκεκριμένη περιοχή για την υλοποίηση της ιδέας τους και απαντούν στις αντιδράσεις που προκάλεσε η κίνησή τους τονίζοντας πως «Αυτά ακριβώς είναι τα όρια του πατριωτισμού τους. Η πατρίδα των κανονικών, των προβλέψιμων, των άριστων».

 

Ανακοίνωση από το σχολείο

Στο μεταξύ σε ανακοίνωσή του, το ΓΕΛ Νέας Χαλκηδόνας, αναφέρει ότι εν λόγο κοπέλες δεν είναι μαθήτριες του σχολείου.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24