search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:45
MENU CLOSE

Τασούλας για Προκαταρκτική: Το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί με τραμπουκισμούς

30.10.2019 15:24
Τασούλας: «Δεν θα αναλάβει υπηρεσία στη Βουλή η Ζαρούλια» - Δήλωση του προέδρου της Βουλής μετά την κατακραυγή - Media

 

Απάντηση στην επιστολή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα σχετικά με την εξαίρεση των Π. Πολάκη και Δ. Τζανακόπουλου από την Προκαταρκτική Επιτροπή για τον Δ. Παπαγγελόπουλο έδωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, στέλνοντας, ταυτόχρονα, μήνυμα απόπειρας αποκλιμάκωσης.

Συγκεκριμένα, μιλώντας με δημοσιογράφους, ο κ. Τασούλας είπε ότι «το πρόβλημα μπορεί να λυθεί μόνο με βάση τους κανόνες της δημοκρατίας, δεν μπορεί να λυθεί με τραμπουκισμούς και φωνές». «Η επιστολή του κ. Τσίπρα έχει νομικά επιχειρήματα και έχει και πολιτικά επιχειρήματα. Δεν είναι εξώδικο, είναι επιστολή. Πρέπει να την απαντήσουμε νομικά και πολιτικά. Όχι με ακτιβισμό», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής.

Ο κ. Τασούλας, όταν ρωτήθηκε αν εκλαμβάνει ως «απειλή» την δήλωση των κ.κ. Πολάκη και Τζανακόπουλου ότι θα πάρουν μέρος στις επόμενες συνεδριάσεις της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι «δεν την εκλαμβάνει ως απειλή, αλλά ως μια εσφαλμένη παρακμιακή πρακτική που δεν έχει θέση στο ελληνικό Κοινοβούλιο και δεν μπορεί η Βουλή να επιτρέψει να συμβεί» και η Βουλή θα απαντήσει σε τέτοια φαινόμενα «μόνο με τη νομιμότητα και τον Κανονισμό».

Παράλληλα, όμως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναζητηθεί μια ενδιάμεση λύση, μέχρι την προσεχή Τρίτη, την ημέρα δηλαδή κατά την οποία ορίστηκε η επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης. Η αναφορά αυτή του προέδρου της Βουλής ήρθε λίγη ώρα μετά δήλωση της γραμματέως της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στους δημοσιογράφους, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να δει μια ενδιάμεση λύση γιατί «δεν θέλει να γίνει λίμπα η επιτροπή».

Πληροφορίες: Καθημερινή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:44