search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:08
MENU CLOSE

Μερομήνια: Τι καιρό «έδειξαν» για Νοέμβριο και Δεκέμβριο

30.10.2019 16:41
Αλέρτ από Μαρουσάκη: Βροχές όλη τη βδομάδα - Πώς θα κάνουμε τριήμερο Αγίου Πνεύματος - Media
 
Τα μερομήνια είναι ένα διαχρονικά σημαντικό εργαλείο για την παρατήρηση του καιρού. Πρόκειται για μια πανάρχαια μέθοδο πρόβλεψης του καιρού για ολόκληρο τον χρόνο.
 
Η μέθοδος είναι πολύ απλή: όσοι γνωρίζουν παρατηρούν τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μία αντιπροσωπεύει τον καιρό των επόμενων μηνών.
 
Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να κάνουμε εκτιμήσεις σχετικά με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν τον Νοέμβριο του 2019, που μπαίνει σε λίγες μέρες.
 
Συγκεκριμένα, το Νοέμβριο οι βροχές θα συνεχιστούν και τα χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι πιο χειμωνιάτικα. Κοντά στη συμπλήρωση του 20ήμερου θα επικρατεί βοριαδάκι, συνοδευόμενο πιθανώς από χιονόνερο, αλλά και πολλά χιόνια στα ορεινά.
 
Η σκυτάλη θα παραδοθεί στον Δεκέμβριο μέσα σε πολύ καλές, για την εποχή, συνθήκες. Έτσι, στις αρχές του τελευταίου μήνα του έτους θα «χτυπήσουν» ψυχροί βοριάδες και θα πέσει κι άλλο η θερμοκρασία – από τα μισά του μήνα και λίγο μετά.
 
Κάπου εκεί, θα έρθουν κι άλλα χιόνια. Στη συνέχεια, με σταδιακή καιρική μεταβολή, μας αποχαιρετούν ο μήνας και το έτος.
 
Σύμφωνα με τα μερομήνια, μέσα σε σχετικά υποφερτές συνθήκες θα καλωσορίσουμε το 2020. Θα υπάρξουν βροχές και κρύο, αλλά θα ακολουθήσουν οι πολυπόθητες αλκυονίδες και θα βάλουν τα πράγματα στη θέση τους.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:04