search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 15:34
MENU CLOSE

Χρηματιστήριο: Η Εθνική επέστρεψε ψηλότερα από την τιμή της τελευταίας ΑΜΚ

30.10.2019 16:48
Μεταβλητότητα κι εναλλαγές προσήμων στο Χρηματιστήριο - Media

 

“Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης, όλα τα ενδεχόμενα για το τελικό πρόσημο παραμένουν ανοιχτά, καθώς δεν μπορεί να αποκλειστεί η επανάληψη του ‘συμμαζέματος’ που παρατηρήθηκε στο τελευταίο ημίωρο των προηγούμενων συνεδριάσεων, με κύριο εκφραστή τον τραπεζικό κλάδο, ή επαναδραστηριοποίηση των αγοραστών και αρκετά νωρίτερα”, ανέφερε ο επίλογος του ενδοσυνεδριακού σχολίου και η σημερινή συνεδρίαση επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις της στήλης στο απόλυτο.

Πιο συγκεκριμένα και ενώ στο μεγαλύτερο κομμάτι της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε με αρνητικό πρόσημο και ελεγχόμενες απώλειες, η γνωστή παρέμβαση των αγοραστών στο τελευταίο ημίωρο των συναλλαγών και στις τελικές δημοπρασίες, είχε σαν αποτέλεσμα το κλείσιμο των βασικών δεικτών με θετικό πρόσημο και κοντά στα υψηλά ημέρας.

Συνεχίστηκε το μειωμένο ενδιαφέρον για τίτλους χαμηλότερων κεφαλαιοποιήσεων, ενώ προς νέα ιστορικά χαμηλά οδεύουν οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών τίτλων, στην αγορά ομολόγων.

Εν τω μεταξύ, το ποσό των 812,5 εκατ. ευρώ άντλησε το Ελληνικό Δημόσιο, από τη σημερινή δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας. Το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 0%, από 0,1% στην προηγούμενη δημοπρασία.

Μικτή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η τελική εικόνα στο ταμπλό των τραπεζικών μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης, παρά το τελικό +0,81% του κλαδικού δείκτη των τραπεζών (Alpha Bank +2,17%, Εθνική +1,52%, Eurobank -0,72%, Πειραιώς -0,45%).

Να σημειωθεί ότι ο τίτλος της Εθνικής, έπιασε την προσαρμοσμένη τιμή της τελευταίας Α.Μ.Κ. στα 3,00 ευρώ.

Ερχόμενοι στο ταμπλό των μη τραπεζικών blue chips, σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας του ΟΤΕ προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s. Ο όμιλος κατατάσσεται πλέον σε επενδυτική βαθμίδα “BBB-“ χάρις, όπως αναφέρεται στην υποστήριξη από την ισχυρή λειτουργική επίδοση της εταιρείας, ιδιαίτερα στην δραστηριότητα της σταθερής τηλεφωνίας στην Ελλάδα και την επαρκή ρευστότητα.

Από τις μετοχές του μη τραπεζικού FTSE25, που ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση με θετικό πρόσημο, τα μεγαλύτερα κέρδη για Cenergy Holdings (+1,36%), 3E (+1%), Fourli (+1,69%) και Ελλάκτωρα (+2,34%).

Από τους τίτλους που πιέστηκαν προς χαμηλότερες αποτιμήσεις, οι μεγαλύτερες απώλειες για ΑΔΜΗΕ (-1,17%), Viohalco (-1,09%) και Μυτιληναίο (-1,38%).

Απόλυτα επιλεκτικό το ενδιαφέρον για τίτλους χαμηλότερων κεφαλαιοποιήσεων, όπου θετικά διακρίθηκαν οι Pasal (+17,20%), Άβαξ (+7,87%), Τεχνική Ολυμπιακή (+8,52%), Νηρέας (+5,24%), Αγροτικός Οίκος Σπύρου (+4,13%) και Epsilon Net (+5%).

Ο γενικός δείκτης, αν και βρέθηκε να υποχωρεί μέχρι τις 869,56 μονάδες (-0,44%), προς το τέλος γύρισε σε θετικό πρόσημο με τις δημοπρασίες έγραψε υψηλό στις 875,88 (+0,28%) και ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 875,73 μονάδες, με ημερήσια κέρδη 0,27%.

Ο τζίρος στα 63 εκατ., από τα οποία τα 3,3 εκατ. αφορούσαν “πακέτα”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 15:31