search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:07
MENU CLOSE

Sex Positive: Ο νέος όρος για το σεξ που όλοι μιλούν για αυτόν

30.10.2019 17:03
Τα τρία πράγματα που πρέπει να κάνετε μετά το σεξ - Media

 

Σήμερα η συζήτηση για το σεξ έχει γίνει πολύ πιο αποδεκτή. Τα ταμπού που το περιβάλλουν μειώνονται και τα οφέλη του είναι πολύ πιο γνωστά. Όμως τι ακριβώς σημαίνει ο όρος «Sex Positive»;

Όπως υποδηλώνει το όνομά του, το «Sex Positive» βασίζεται στην πεποίθηση ότι το σεξ δεν είναι κάτι που πρέπει να ντρέπεται κάποιος. Όσοι πιστεύουν στο Sex Positive, έχουν μια θετική στάση όσον αφορά τις σεξουαλικές προτιμήσεις των άλλων ανθρώπων. Και φυσικά νιώθουν άνετα και με τη δική τους σεξουαλική ταυτότητα.

Το σεξ ήταν θέμα ταμπού εδώ και χιλιάδες χρόνια και εξακολουθεί να είναι σε πολλές κουλτούρες. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, μεγάλο μέρος της κοινωνίας έχει αποδεχθεί τη σεξουαλική επιθυμία ως φυσιολογικό μέρος της ανθρώπινης ζωής.

Σύμφωνα με το Jenny.gr το Sex Positive θεωρεί όλες τις συναινετικές ερωτικές δραστηριότητες ως υγιείς και ευχάριστες, ενώ ενθαρρύνει τη σεξουαλική ευχαρίστηση και τον πειραματισμό. Τούτου λεχθέντος, εφ ‘όσον και οι δυο σύντροφοι συναινούν στη σεξουαλική δραστηριότητα και την απολαμβάνουν, δεν υπάρχει τίποτα να ντρέπονται .

Παρακάτω θα δείτε μερικά παραδείγματα συμπεριφορών του Sex Positive:

Να είστε ανοικτοί και να συζητήσετε τις σεξουαλικές σας προτιμήσεις και μη με τον σύντροφό σας.

Να νιώθετε άνετα με το γεγονός ότι ο σύντροφός σας μπορεί να μην θέλει να κάνει σεξ κάθε φορά που το ζητάτε.

Να εξετάζεστε για σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις όποτε χρειάζεται.

Να κάνετε ασφαλές σεξ , χρησιμοποιώντας προφυλακτικά και άλλες μεθόδους ελέγχου των γεννήσεων για να προστατέψετε τον εαυτό σας και τον σύντροφό σας.

Να αποδέχεστε τις συναινετικές σεξουαλικές προτιμήσεις άλλων ανθρώπων, ακόμα και αν διαφέρουν από τη δική σας.

Να μάθετε περισσότερα για το σώμα σας, πώς λειτουργεί, πώς να το κρατάτε ασφαλές κατά τη διάρκεια του σεξ και πώς θα νιώσετε σεξουαλική ευχαρίστηση.

Να ανακαλύπτετε τις σας ευχαριστεί και να είστε ανοιχτοί να δοκιμάσετε νέα πράγματα.

Τόσο εσείς όσο και ο σύντροφός σας να παίρνετε ό, τι επιθυμείτε από το σεξ.

Να υποστηρίζετε τη σφαιρική σεξουαλική διαπαιδαγώγηση έτσι ώστε όλοι να ξέρουν πώς να έχουν ασφαλές σεξ, τι σημαίνει συναίνεση και ότι το σεξ είναι φυσικό κομμάτι της ζωής.

Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση είναι ένας βασικός παράγοντας για το sex-positive. Κάθε άτομο χρειάζεται να λάβει μια σφαιρική σεξουαλική διαπαιδαγώγηση για να μπορεί να εξερευνήσει το σεξ με ασφάλεια. Η παροχή σεξουαλικής εκπαίδευσης είναι επίσης ένας τρόπος να μειωθούν τα ταμπού που εξακολουθούν να περιβάλλουν το σεξ σε ορισμένους πολιτισμούς και περιοχές.

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι έφηβοι που έχουν συζητήσει ανοιχτά για το σεξ με τους γονείς τους, είναι πιο πιθανό να περιμένουν μέχρι να γίνουν μεγαλύτεροι σε ηλικία για να έχουν μια ενεργό σεξουαλική ζωή. Είναι επίσης πιο πιθανό να προσεγγίσουν τους γονείς τους με τυχόν ερωτήσεις που σχετίζονται με τη σεξουαλική πράξη. Μεγαλώνοντας σε μια θετική σεξουαλική οικογένεια αυξάνεται επίσης η πιθανότητα ότι οι έφηβοι θα κάνουν ασφαλές σεξ.

Γενικά το Sex Positive θέλει να αλλάξει τις αρνητικές αντιλήψεις για το σεξ και να ενδυναμώσει όλα τα άτομα να πάρουν τον έλεγχο της σεξουαλικής τους ζωής. Όσο η σεξουαλική δραστηριότητα είναι ευχάριστη και όλοι συναινούν με ενθουσιασμό, τότε θα υπάρχει και μεγαλύτερη ευχαρίστηση αλλά και ασφάλεια.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:07