search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:46
MENU CLOSE

Πτώση για τον Ερντογάν δείχνουν οι δημοσκοπήσεις – Οι πολίτες δεν τον θεωρούν αμερόληπτο

30.10.2019 17:37
Νέες αποκαλύψεις για την υγεία του Ερντογάν: Για τον καρκίνο, την επιληψία και τις χημειοθεραπείες - Media

 

Η πολεμική επιχείρηση στη Συρία δεν φαίνεται να αύξησε την εμπιστοσύνη του τουρκικού λαού προς το πρόσωπο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τουλάχιστον ως προς τον τρόπο που διοικεί τη χώρα στο εσωτερικό.

Σε έρευνα της εταιρείας «Κονσέσους» το διάστημα 26 Σεπτεμβρίου – 17 Οκτωβρίου, οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν σχετικά με το προεδρικό και το κοινοβουλευτικό σύστημα και εάν θεωρούν τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν αμερόληπτο.

Τα αποτελέσματα ήταν αποθαρρυντικά για τον Τούρκο πρόεδρο, αφού οι πολίτες δεν θεωρούν αμερόληπτο τον Ταγίπ Ερντογάν και θα επιθυμούσαν να επιστρέψουν στο κοινοβουλευτικό σύστημα, έναντι του προεδρικού.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το 86.3% των πολιτών θεωρούν ότι ο Τούρκος πρόεδρος πρέπει να είναι αμερόληπτος και να μην παίρνει τη θέση κανενός.

Επίσης, το 62.2% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο Ταγίπ Ερντογάν είναι προκατειλημμένος, ενώ μόνο ένα 37.8% εκτιμά ότι είναι ουδέτερος.

Αντίστοιχα περίπου ένας στους δύο Τούρκους θα ήθελε επιστροφή στο κοινοβουλευτικό σύστημα (ποσοστό 51.4%) και μόνο το 40.8% υποστηρίζει τη συνέχιση του υπάρχοντος προεδρικού σύστημα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:46