search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:06
MENU CLOSE

Στη ΘΕΣΓάλα σκέφτονται απόσυρση από το… γάλα και είσοδο στα σούπερ μάρκετ με νέα προϊόντα

31.10.2019 08:13
ΘΕΣγάλα: Από τα ΑΤΜ γάλακτος στα ράφια της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Γαλαξίας» - Media

 

Σοβαρές αλλαγές δρομολογούνται στον συνεταιρισμό ΘΕΣΓάλα που μπορεί να ξεκίνησε ιδιαίτερα δυναμικά δημιουργώντας πολλούς φίλους-πελάτες λόγω του ποιοτικού φρέσκου γάλακτος που διένειμε μέσω ΑΤΜ, αλλά σήμερα είναι αντιμέτωπος με δεινά οικονομικά προβλήματα. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Καθημερινή, o συνεταιρισμός φαίνεται να δρομολογεί αλλαγή του τρόπου διανομής και πώλησης των προϊόντων του, με τοποθέτηση καινοτόμων προϊόντων στα σούπερ μάρκετ, περαιτέρω επέκταση του χαρτοφυλακίου σε προϊόντα υψηλού περιθωρίου κέρδους, όπως είναι το παγωτό και σταδιακή απεμπλοκή από το «φρέσκο» γάλα.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, πρωταρχικό ρόλο, βεβαίως, θα διαδραματίσει η ρύθμιση των χρεών του που σήμερα ξεπερνούν τα 20 εκατ. ευρώ, όπως περιλαμβάνεται στη συμφωνία εξυγίανσης βάσει του άρθρου 106β του Πτωχευτικού Κώδικα. Η σχετική αίτηση κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Λάρισας την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου και έχει οριστεί να εκδικαστεί στις 3 Δεκεμβρίου 2019.

Την ίδια ώρα, πάντως, στελέχη του συνεταιρισμού υποστηρίζουν ότι παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο εισόδου επενδυτή στον συνεταιρισμό, καθώς τονίζουν ότι  υπάρχει ενδιαφέρον από εταιρείες τροφίμων –όχι γαλακτοβιομηχανίες– χωρίς ωστόσο να έχουν προχωρήσει ακόμη οι σχετικές συζητήσεις.

Στόχος, με βάση τις παραπάνω κινήσεις, είναι οι πωλήσεις από 15,07 εκατ. ευρώ στη χρήση που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου 2019 να φτάσουν σταδιακά στο επίπεδο των 20 εκατ. ευρώ έως το 2023 και ο συνεταιρισμός να αρχίσει να έχει κέρδη από το 2021.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50