search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:00
MENU CLOSE

Αποχωρεί από την κυπριακή ΑΟΖ ο «Πορθητής» – Βρισκόταν δυτικά της Πάφου από τον περασμένο Απρίλιο

31.10.2019 10:36
Τουρκικό ΥΠΕΞ: Εντός ορίων της υφαλοκρηπίδας μας οι περιοχές που ερευνούμε - Media

 

Εκτός κυπριακής ΑΟΖ φαίνεται να μετακινείται το τουρκικό γεωτρύπανο «Πορθητής», το οποίο βρισκόταν δυτικά της Πάφου από τον περασμένο Απρίλιο.

Σύμφωνα με την Καθημερινή Κύπρου, το γεωτρύπανο που σύμφωνα με αξιωματούχους της Τουρκίας πραγματοποίησε έρευνες, εμφανίζεται να κινείται προς τα βόρεια τουρκικά παράλια χωρίς να έχει δηλώσει συγκεκριμένο προορισμό.

Ο «Πορθητής» είχε αφιχθεί στην κυπριακή ΑΟΖ τα ξημερώματα της 4ης Απριλίου, ημέρα Σάββατο, προκαλώντας διπλωματικό συναγερμό στη Λευκωσία.

Σε μια πρώτη αντίδραση το Υπουργείου Εξωτερικών, την ίδια μέρα, κατέθεσε στα Ηνωμένα Έθνη συντεταγμένες οριοθέτησης ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας για τα βόρεια και ανατολικά παράλια ανάμεσα σε Κύπρο και Τουρκία.

Επίσης η κυβέρνηση προχώρησε στην έκδοση διεθνών και ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης για όσους συνεργάζονται με την Τουρκία στις παράνομες εργασίες της εντός της κυπριακής ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας.

Μια τακτική η οποία φαίνεται, σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα, να ευθύνεται για την διακοπή της συνεργασίας τεσσάρων εταιρειών με την Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο.

Για την ώρα παραμένει άγνωστο αν το τουρκικό γεωτρύπανο θα παραμείνει στην ανατολική Μεσόγειο ή θα μετακινηθεί σε κάποια άλλη περιοχή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:00