search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:30
MENU CLOSE

«Αλλάζει τον τρόπο που γίνεται πόλεμος» – Πώς ένα F-35 εξουδετέρωσε 60 «εχθρούς»

31.10.2019 18:25
Μες στην πίκρα οι Τούρκοι, ανακαλύπτουν ότι τα F-35... έχουν προβλήματα - Media
 
Ένα αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος βρισκόταν λίγα λεπτά πριν την κατάρριψη, καθώς 60 εχθρικά οπλικά ετοιμάζονταν να το χτυπήσουν, όταν ο πιλότος έστειλε σήμα κινδύνου.
 
Στα ακουστικά του άκουσε μια οικεία φωνή, καθώς ο πιλότος ενός F-35 που βρισκόταν στην περιοχή του είπε «Φίλε, πρέπει να στρίψεις, σε λίγο θα πεθάνεις» και μπήκε στη μάχη.
 
Μέσα σε λίγα λεπτά το F-35 είχε εξουδετερώσει όλα τα αντίπαλα αεροσκάφη, χρησιμοποιώντας τους αισθητήρες και τα προηγμένα οπλικά συστήματά του.
 
Το παραπάνω σενάριο αποτελέσε μια από τις πλέον κρίσιμες εκδοχές της ετήσιας άσκησης Red Flag η οποία προσομοιώνει πραγματικές συνθήκες μάχης με διάφορες εκδοχές αντιπάλων.
 
Το γεγονός ότι ένα και μόνο F-35 κατάφερε να εξουδετερώσει 60 εχθρούς άφησε με ανοιχτό το στόμα ακόμα και τους ειδικούς που οργάνωναν την προσομοίωση.
 
«Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα» είπε ο πιλότος του μαχητικού που κινδύνευε να «καταρριφθεί», ενώ εκπρόσωπος της εταιρείας που κατασκευάζει το F-35 εκτίμησε ότι «το αεροσκάφος αυτό επανακαθορίζει το πώς πηγαίνεις στον πόλεμο».
 
Στην ουσία, το F-35 αποτελεί μια «πλατφόρμα», η οποία συγκεντρώνει από καθέ πιθανή πηγή δεδομένα και τα διοχετεύει στους πιλότους, κάνοντάς τους πραγματικά «θανατηφόρους» για τους αντιπάλους τους.
 
Ταυτόχρονα, αισθητήρες μεγάλων αποστάσεων επιτρέπουν στο αεροσκάφος να εντοπίζει και να εξουδετερώνει εχθρικά όπλα πριν καν αυτά αντιληφθούν την παρουσία του.
 
Παρόμοια σενάρια με αντίστοιχα αποτελέσματα έχουν πραγματοποιηθεί και με F-22 επιβεβαιώνοντας την απόλυτη κυριαρχία των ΗΠΑ στους αιθέρες.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:29