search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:31
MENU CLOSE

Τα πιο ανατριχιαστικά μέρη στην Ευρώπη για το Halloween (Photos)

31.10.2019 19:50
Τα πιο ανατριχιαστικά μέρη στην Ευρώπη για το Halloween (Photos) - Media

 

Ξεχάστε τις κολοκύθες και τα “trick or treat” που βλέπετε στις ταινίες. Στα παρακάτω μέρη της Ευρώπης, το Halloween παίρνει άλλη διάσταση.

Μοιάζει με τις δικές μας απόκριες, αλλά διατηρεί μια πολύ πιο μυστικιστική χροιά και γιορτάζεται την νύχτα της 31ης Οκτωβρίου, σπέρνοντας τον… τρόμο, αφού πρόκειται για μια γιορτή που συνδέεται με τα πνεύματα και την υπερφυσική δραστηριότητα. Στις Η.Π.Α και σε άλλα μέρη όπου γιορτάζεται, τα μικρά παιδιά μεταμφιέζονται σε κάτι «τρομαχτικό» και επισκέπτονται σπίτια μαζεύοντας γλυκά, ενώ οι μεγαλύτεροι οργανώνουν πάρτι με μεταμφιέσεις που προκαλούν ανατριχίλα.

Τα τελευταία χρόνια φαίνεται πως το Halloween εισχωρεί και στην αθηναϊκή κουλτούρα όλο και περισσότερο, με τα ανάλογα πάρτι. Αν, όμως, θέλετε να νιώσετε πραγματικά την τρομακτική ατμόσφαιρα της γιορτής αυτής, τότε οι παρακάτω απόκοσμοι, μυστηριώδεις και «σκοτεινοί» προορισμοί, θα σας βάλουν για τα καλά στο κλίμα.

Λονδίνο

Η σύγχρονη Βρετανία σίγουρα δεν συγκρίνεται με το παρελθόν της, στο οποίο κυριαρχούσαν serial-killers, μπουντρούμια και στοιχειωμένοι δρόμοι. Η αλήθεια είναι ότι η ιστορία του Λονδίνου κρύβει δολοφόνους όπως τον Τζακ τον Αντεροβγάλτη, αποκεφαλισμούς και γενικά καλύπτεται από ένα σκοτεινό πέπλο που ταιριάζει απόλυτα στο κλίμα των ημερών. Με πόλεις-φαντάσματα, στοιχειωμένες ξεναγήσεις όπως π.χ. στο παλάτι Kensington, στο Museum of London Docklands κ.ά. και πλήθος από Halloween πάρτι, το Λονδίνο σίγουρα θα σας κάνει να μην κοιμάστε τα βράδια.

Κάστρο Bran, Ρουμανία

Κανένα άλλο αξιοθέατο δεν κάνει τον επισκέπτη να ανατριχιάσει στη σπονδυλική του στήλη τόσο έντονα, όσο το κάστρο του Δράκουλα Bran Castle στα σύνορα Τρανσυλβανίας και Wallachia. Το βιβλίο Dracula είναι βασισμένο στη ζωή του πραγματικού Vlad the Impale, ο οποίος έδειχνε μια εξίσου έντονη επιθυμία για αίμα, διαπράττοντας εγκλήματα που διαταράσσουν το στομάχι. Σήμερα πιστεύεται ότι περισσότεροι από 80 χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από αυτόν, κάτι που τον καθιστά διάσημο ανά τους αιώνες. Όπως είναι φυσικό, η επίσκεψη στο κάστρο που συνδέεται με τον Δράκουλα είναι για… δυνατούς «παίκτες».

Μουσείο Μεσαιωνικών Βασανιστηρίων, Τσεχία

Άλλη μια πόλη με παραμυθένιο άρωμα και ταυτόχρονα ατμόσφαιρα που «μυρίζει» μυστήριο, η Πράγα διαθέτει ένα μικρό μουσείο, στα εκθέματα του οποίου βλέπει κανείς συσκευές που χρησιμοποιήθηκαν σε όλη την Ευρώπη για βασανιστήρια, όπως και συσκευές που χρησίμευαν στις δίκες μαγισσών. Κελιά, μηχανήματα, γκιλοτίνες και πολλά άλλα αιμοβόρικα εργαλεία, θα σας βάλουν 100% στο κλίμα του Halloween και σίγουρα θα σας κάνουν να απορήσετε για το τι έκαναν οι άνθρωποι κάποτε ο ένας στον άλλο.

Νεκροταφείο Pere Lachaise και κατακόμβες, Παρίσι, Γαλλία

Είναι το μεγαλύτερο νεκροταφείο στα όρια του Παρισιού, το οποίο αποτελεί την τελευταία κατοικία διασήμων, από τον Chopin και τον Proust μέχρι τον Jim Morrison. Εντάσσεται ανάμεσα στα δημοφιλή αξιοθέατα της πόλης, με περισσότερους από 1 εκατομμύριο επισκέπτες το χρόνο και σίγουρα αν βρεθείτε ποτέ εκεί, η ησυχία, τα μαρμάρινα αγάλματα και τα διάσημα ονόματα σε κάθε γωνιά, θα σας κάνουν να… κουνηθείτε από τη θέση σας. Κι αν το Pere Lachaise δεν σας φτάνει, τότε σίγουρα οι κατακόμβες του Παρισιού κάτω από τα ρομαντικά του δρομάκια, οι οποίες φυλάσσουν τα λείψανα 6 εκατομμυρίων ανθρώπων, θα κάνουν τη δουλειά.

Εδιμβούργο, Σκωτία

Με ένα λαβύρινθο μονοπατιών και δρόμων κάτω από το Royal Mile της παλιάς πόλης του Εδιμβούργου, το μέρος δεν πάει πίσω σε ατμόσφαιρα. Τα πάντα μοιάζουν σαν να έχουν μείνει στον 17ο αιώνα, ενώ τα διάφορα tour ξεναγούν τον κόσμο στην κάποτε υπόγεια ζωή, με διάφορα event να πραγματοποιούνται αυτή την εποχή ενόψει Halloween.

Crucorney, Ουαλία

Στο Crucorney, το παλιότερο ξενοδοχείο της Ουαλίας ονόματι Skirrid είναι γνωστό για τη… στοιχειωμένη του διάσταση, με πνεύματα να κινούνται σε τοίχους και διαδρόμους. Λέγεται ότι αυτά τα πνεύματα παρέμειναν στη Γη θέλοντας να εκδικηθούν τον όχι και τόσο τίμιο δικαστή Judge Jeffreys, ο οποίος έστειλε 180 ανθρώπους στην κρεμάλα. Η αυθεντική κρεμάλα, μάλιστα, υπάρχει ακόμα.

Πηγή: clickatlife.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24