search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:41
MENU CLOSE

Τι λέει η ΕΛΑΣ για τον δήθεν τζιχαντιστή που αναρτά εξτρεμιστικά μηνύματα

31.10.2019 20:38
Άρση μέτρων: Τι ισχύει με τις μετακινήσεις τις βραδινές ώρες - Media

 

Γνωστός στην Αστυνομία και χωρίς την παραμικρή σχέση με την τρομοκρατία, είναι σύμφωνα με το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, αλλοδαπός ο οποίος αναφέρεται σε διάφορα δημοσιεύματα ότι αναρτά μηνύματα με εξτρεμιστικό χαρακτήρα στο facebook.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο αλλοδαπός μέσω των αναρτήσεων που κάνει, εμφανίζεται ως μέλος του ISIS, ότι έχει πολεμήσει στην Συρία, αναφέρει διάφορα περί τζιχάντ, κ.λ.π.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, διευκρινίζει τα εξής:

– Ο συγκεκριμένος αλλοδαπός είναι υπήκοος Αλγερίας ο οποίος βρίσκεται στη χώρα μας από το έτος 2007 και δεν ήταν στη Συρία το διάστημα που υποτίθεται ότι πολεμούσε στις τάξεις του ISIS.

– Από το 2007 έχει απασχολήσει επανειλημμένως τις Αρχές για διάφορα ποινικά αδικήματα (κλοπές, ναρκωτικά, παρεμπόριο κ.λπ.), ενώ έχει ιστορικό χρόνιας χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

– Τελευταία φορά αποφυλακίστηκε την 02-03-2015 από Κατάστημα Κράτησης, όπου εξέτιε ποινή φυλάκισης για διακεκριμένες κλοπές, με αναστολή εκτέλεσης του υπολοίπου της ποινής του.

– Του επιβλήθηκαν, με την εισαγγελική διάταξη για την αποφυλάκιση του, περιοριστικοί όροι παρουσίασης σε αστυνομικό τμήμα και απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα για πέντε χρόνια (από την αποφυλάκιση) και για το λόγο αυτό δεν έχει κινηθεί η διαδικασία της διοικητικής απέλασης.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε από τις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες, δεν προκύπτουν διασυνδέσεις του με εξτρεμιστική – τρομοκρατική δραστηριότητα.

Σήμερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε εγκαταλελειμμένο οικίσκο όπου διαμένει, βρέθηκαν μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών και σε βάρος του σχηματίζεται ποινική δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:41