search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:37
MENU CLOSE

Άλλαξαν χέρια το πρώην Odeon Star City και το πρώην κτήριο ΔΟΛ

01.11.2019 07:53
Τα «γαλλικά» του εκπροσώπου της Πυροσβεστικής στον αέρα του Star (Video) - Media

 

Επιβεβαιώθηκε χθες, Πέμπτη, η πώληση δύο εμβληματικών κτηρίων μέσω διαγωνισμού της Εθνικής Leasing.

Σύμφωνα με το insider.gr, το πρώτο ακίνητο που πωλήθηκε είναι το κτήριο γραφείων στην οδό Μιχαλακοπούλου το οποίο στέγαζε τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (ΔΟΛ).

Στον συγκεκριμένο διαγωνισμό πλειοδότησε η Trastor ΑΕΕAΠ προσφέροντας τίμημα 25 εκατ. ευρώ, ενώ η αρχική τιμή προσφοράς ήταν 22 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες στον συγκεκριμένο διαγωνισμό προσφορές κατατέθηκαν άλλες δύο προσφορές, από την Dromeus Capital και από την Dimand.

Σημειώνεται πως το κτήριο της Μιχαλακοπούλου διαθέτει συνολική επιφάνεια 14.956 τμ σε οικόπεδο επιφάνειας 1.984 τμ. Έχει τέσσερα υπόγεια, ισόγειο, πέντε ορόφους και δώμα. Τα γραφεία που στέγαζαν τον ΔΟΛ είχαν περιέλθει στην κατοχή της Εθνικής Leasing το 2010 στο πλαίσιο συμφωνίας sale&leaseback έναντι 26 εκατ. ευρώ.

To δεύτερο ακίνητο που πωλήθηκε χθες από την Εθνική Leasing είναι το κτήριο στο νούμερο 111 της Λεωφόρου Συγγρού, στο οποίο στεγαζόταν μέχρι πρόσφατα ο πολυκινηματογράφος Odeon Starcity.

Πλειοδότης στον συγκεκριμένο διαγωνισμό αναδείχθηκε υποβάλλοντας προσφορά 20,05 εκατ. ευρώ η αμερικανική Hines η οποία έχει στην ιδιοκτησία της και το παραπλήσιο ξενοδοχείο Grand Hyatt (πρώην Ledra Marriott).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:37