search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:53
MENU CLOSE

Νέος κύκλος εσωστρέφειας – Μονόδρομος το Κίνημα Αλλαγής λέει η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2097
31-10-2019
02.11.2019 04:00
pasok-10.jpg

 

Ισχυρές αναταράξεις εντός του Κινήματος Αλλαγής φέρνει η αιφνιδιαστική απόφαση της Φώφης Γεννηματά να προχωρήσει σε συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, με διαδικασίες εξπρές, πριν από τη Συνδιάσκεψη του ΚΙΝΑΛΛ, σε ένα σκηνικό που περισσεύει η ένταση και το κλίμα εσωστρέφειας φαίνεται ότι θα τραβήξει καιρό ακόμα. 

Η Γεννηματά εμφανίστηκε στη συνεδρίαση της γραμματείας της ΚΟΕΣ (Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου) και των βουλευτών που είναι μέλη του ΠΑΣΟΚ το μεσημέρι της Τετάρτης υποστηρίζοντας πως είναι μονόδρομος η συγκρότηση και η ανάδειξη του Κινήματος Αλλαγής ως του κύριου φορέα της παράταξης. 

Μιλώντας για τη στρατηγική συγκρότησης του Κινήματος Αλλαγής η Γεννηματά έστειλε το μήνυμα προς όσους διαφωνούν, λέγοντας πως κάθε άλλη διαδικασία υπηρετεί άλλες στρατηγικές. «Όποιος θέτει θέμα ανατροπής αυτής της στρατηγικής, μιλώντας για ενεργοποίηση εκ νέου του ΠΑΣΟΚ, οδηγεί σε ανατροπή των ομόφωνων αποφάσεων που πήραμε πριν από 7 μήνες στο Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, με εκλογή των συνέδρων από τη βάση, και στη διάλυσή του. Επίσης, στο κλείσιμο, ουσιαστικά, του ΠΑΣΟΚ και τη μετατροπή του σε κόμμα – σφραγίδα» υποστήριξε χαρακτηριστικά η Γεννηματά. 

«Το ΠΑΣΟΚ μόνο του δεν μπορεί, παρά μόνο προστατευμένο εντός του Κινήματος Αλλαγής» είπε η Γεννηματά, τονίζοντας πως «θα προχωρήσω σύμφωνα με την εντολή της βάσης μέχρι το 2021. Για μένα είναι μονόδρομος». Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα κάλεσε όσους θεωρούν ότι υπάρχει θέμα ηγεσίας να το θέσουν τώρα στο Κίνημα Αλλαγής και αν δεν μπορούν να περιμένουν μέχρι το 2021 να το θέσουν άμεσα. 
Η Γεννηματά στην ομιλία της προχώρησε σε κάλεσμα ενίσχυσης της ενότητας του Κινήματος Αλλαγής λέγοντας παράλληλα να μην προχωρήσει παραπέρα οποιαδήποτε συζήτηση προκαλεί εσωστρέφεια. Σε μια περίοδο μάλιστα, όπως είπε, που τελειώνει ο μήνας του μέλιτος για τη «γαλάζια» κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε αμηχανία για τα αντιπολιτευτικά βήματα που θα ακολουθήσει. 

Περιγράφοντας τα επόμενα βήματα, η Γεννηματά σημείωσε πως μονόδρομο αποτελεί «η προσαρμογή του καταστατικού του ΠΑΣΟΚ έτσι ώστε ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής όταν εκλέγεται από τη βάση και είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ να είναι και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Οτιδήποτε άλλο οδηγεί σε δυαρχία, σε συγκρούσεις, σε πόλεμο, σε αυτοϋπονόμευση». 
Σύμφωνα με την ίδια, «Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ είναι τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής που είναι ΠΑΣΟΚ, που έχουν τη διττή αυτή ιδιότητα, οι βουλευτές, ευρωβουλευτές, οι επικεφαλής στις τριτοβάθμιες οργανώσεις όπως προβλέπει το Καταστατικό, το πολιτικό κέντρο και τα στελέχη του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής που είναι και ΠΑΣΟΚ». 

Εξηγώντας τη θέση της στο «Έθνος της Κυριακής» η Γεννηματά έκανε λόγο για «ανακύκλωση μιας στοχευμένης μεμψιμοιρίας». Όπως τόνισε, για την απόφαση που έλαβε, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής: «Κινώ άμεσα τις διαδικασίες σύγκλησης του ήδη προγραμματισμένου έκτακτου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ. Εκεί δημοκρατικά μπορούν να τεθούν όλα τα ζητήματα και θα υπάρξουν απαντήσεις». Το γάντι σήκωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε αφενός ότι σε «ένα συνέδριο τα συζητάμε όλα», ενώ κατηγόρησε την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής ότι «έχει καταργήσει όλα τα όργανα του ΠΑΣΟΚ». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50