search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:53
MENU CLOSE

Ολλανδία: Γκάφα σε τελετή υποδοχής του πρώτου F-35 – Του έριξαν… καυστικό αφρό! (Video)

01.11.2019 12:18
Τεράστιος λογαριασμός: Ποιος θα... πληρώσει τα F-35 της Τουρκίας - Media

 

Σε γκάφα ολκής μετατράπηκε η τελετή υποδοχής του πρώτου επιχειρησιακά πανέτοιμου F-35Α που απέκτησε η ολλανδική πολεμική αεροπορία. 

Ως είθισται στις περιπτώσεις νέων αεροσκαφών, η υποδοχή περιλάμβανε το σχηματισμό υδάτινης αψίδας από δύο πυροσβεστικά οχήματα με το αεροσκάφος να περνά από κάτω.

Ωστόσο, τα πυροσβεστικά οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν λίγο νωρίτερα είχαν χρησιμοποιηθεί για την κατάσβεση φωτιάς που είχε ξεσπάσει σε ένα F-16Viper της ολλανδικής Π.Α. Προφανώς οι υπεύθυνοι είχαν ξεχάσει να αντκαταστήσουν το υλικό που χρησιμοποιήθηκε για την πυρόσβεση και ακριβώς αυτό το υλικό χρησιμοποίησαν για το σχηματισμό αψίδας. 

Μόνο που το υλικό αυτό ήταν καυστικός αφρός ο οποίος όταν ήρθε σε επαφή με την μεταλλική επιβάνεια του υπερσύγχρονου στελθ προκάλεσε αλλοιώσεις!  Το θέμα βέβαια δεν είναι μόνο αισθητικό, κι αυτό γιατί το F-35 έχει εξαιρετικά ευαίσθητες επικαλύψεις απορρόφησης των ραντάρ στην εξωτερική του επιφάνεια που μπορεί με τον αφρό να υπέστησαν αλλοιώσεις. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:44