search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:10
MENU CLOSE

ΥΠΟΙΚ: Δεν θα προσμετρούνται τα ενοίκια στο 30% των ηλεκτρονικών δαπανών

01.11.2019 14:12
Ελάχιστη ενίσχυση 1.000 ευρώ για την Επιστρεπτέα, μείωση ενοικίων, παράταση στο επίδομα θέρμανσης - Ποιες επιταγές παγώνουν και για πόσο - Media
 
Νέα δεδομένα προκύπτουν αναφορικά με το φορολογικό νομοσχέδιο και την πρόβλεψη που θα υπάρχει για τη συσχέτιση των ενοικίων και ηλεκτρονικών δαπανών.
 
Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, στο φορολογικό νομοσχέδιο, που αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση την προσεχή εβδομάδα, θα εντασσόταν ρύθμιση με την οποία οι πληρωμές των ενοικίων θα προσμετρούνταν για την επίτευξη του στόχου του 30% των ηλεκτρονικών δαπανών.
 
Παρά ταύτα, πηγές του υπουργείου Οικονομικών διευκρινίζουν ότι δεν θα υπάρχει η συγκεκριμένη ρύθμιση για τα ενοίκια και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.
 
Όπως ανέφεραν πηγές από το υπουργείο Οικονομικών, οι πληρωμές για ενοίκιο δεν θα προσμετρώνται για να «πιαστεί» ο στόχος του 30% των ηλεκτρονικών συναλλαγών.
 
Κατά τις ίδιες πηγές, αν προχωρούσε μια τέτοια ρύθμιση σχεδόν η μισή Ελλάδα, που είναι σε μισθωμένη κατοικία, θα έπιανε απ’ ευθείας το όριο. Επιπλέον, πηγές του ΥΠΟΙΚ τονίζουν πως υπάρχουν και τεχνικά εμπόδια καθώς το σύστημα δεν μπορεί να αναγνωρίσει τον τύπο της πληρωμής (ενοίκιο).
 
Επί του παρόντος, δεν υπάρχει καμία σκέψη για να γίνει υποχρεωτική η ηλεκτρονική πληρωμή των ενοικίων, ανεξάρτητα με του αν θα προσμετρηθούν στο 30% των ηλεκτρονικών δαπανών
 
Το εισόδημα από ενοίκια θα προστίθεται, πάντως, στα υπόλοιπα εισοδήματα για να υπολογίζεται η υποχρέωση κάλυψης του 30% με ηλεκτρονικές πληρωμές. Παραμένει ζητούμενο πώς θα εντοπίζεται το “μαύρο” μέρος του ενοικίου, δηλαδή αυτό που πληρώνει με μετρητά ο ενοικιαστής στον ιδιοκτήτη
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:10