28/05/2020 02:06:39

ΥΠΟΙΚ: Δεν θα προσμετρούνται τα ενοίκια στο 30% των ηλεκτρονικών δαπανών

ΥΠΟΙΚ κατά ΣΥΡΙΖΑ για το «Μένουμε Ορθιοι ΙΙ»: Γεννά χρήματα από λεφτόδεντρο, ανοίγει τον δρόμο σε νέο μνημόνιο - Media
 
Νέα δεδομένα προκύπτουν αναφορικά με το φορολογικό νομοσχέδιο και την πρόβλεψη που θα υπάρχει για τη συσχέτιση των ενοικίων και ηλεκτρονικών δαπανών.
 
Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, στο φορολογικό νομοσχέδιο, που αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση την προσεχή εβδομάδα, θα εντασσόταν ρύθμιση με την οποία οι πληρωμές των ενοικίων θα προσμετρούνταν για την επίτευξη του στόχου του 30% των ηλεκτρονικών δαπανών.
 
Παρά ταύτα, πηγές του υπουργείου Οικονομικών διευκρινίζουν ότι δεν θα υπάρχει η συγκεκριμένη ρύθμιση για τα ενοίκια και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.
 
Όπως ανέφεραν πηγές από το υπουργείο Οικονομικών, οι πληρωμές για ενοίκιο δεν θα προσμετρώνται για να «πιαστεί» ο στόχος του 30% των ηλεκτρονικών συναλλαγών.
 
Κατά τις ίδιες πηγές, αν προχωρούσε μια τέτοια ρύθμιση σχεδόν η μισή Ελλάδα, που είναι σε μισθωμένη κατοικία, θα έπιανε απ’ ευθείας το όριο. Επιπλέον, πηγές του ΥΠΟΙΚ τονίζουν πως υπάρχουν και τεχνικά εμπόδια καθώς το σύστημα δεν μπορεί να αναγνωρίσει τον τύπο της πληρωμής (ενοίκιο).
 
Επί του παρόντος, δεν υπάρχει καμία σκέψη για να γίνει υποχρεωτική η ηλεκτρονική πληρωμή των ενοικίων, ανεξάρτητα με του αν θα προσμετρηθούν στο 30% των ηλεκτρονικών δαπανών
 
Το εισόδημα από ενοίκια θα προστίθεται, πάντως, στα υπόλοιπα εισοδήματα για να υπολογίζεται η υποχρέωση κάλυψης του 30% με ηλεκτρονικές πληρωμές. Παραμένει ζητούμενο πώς θα εντοπίζεται το "μαύρο" μέρος του ενοικίου, δηλαδή αυτό που πληρώνει με μετρητά ο ενοικιαστής στον ιδιοκτήτη

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.