search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:03
MENU CLOSE

Επιστολή Τασούλα προς Τσίπρα: Νόμιμη η εξαίρεση, να συμβάλετε στη διατήρηση της κοινοβουλευτικής τάξης

01.11.2019 14:40
Τασούλας: «Δεν θα αναλάβει υπηρεσία στη Βουλή η Ζαρούλια» - Δήλωση του προέδρου της Βουλής μετά την κατακραυγή - Media

 

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας απάντησε στο αίτημά του για το ζήτημα της εξαίρεσης από την Προκαταρκτική Επιτροπή για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου των βουλευτών του κόμματος, Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Ο κ. Τασούλας επισήμανε ότι δεν είναι στη δικαιοδοσία του το ζήτημα της σύνθεσης της Επιτροπής, σημειώνοντας ότι «η Ολομέλεια αποφάσισε τη συγκρότηση της επιτροπής, όχι όμως και τη σύνθεσή της, όπως και ότι η επιτροπή, εξαιρώντας δύο μέλη της, αποφάσισε επί της νομιμότητας της σύνθεσης της, και όχι της συγκρότησης της. Επομένως, δεν είναι κατανοητό κατά τι παραβιάστηκε η απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής από την απόφαση της επιτροπής περί της εξαίρεσης δύο μελών της».

Ο κ. Τασούλας καταλήγει λέγοντας ότι «με καλείτε τέλος, βάσει του άρθρου 11 του Κανονισμού, να φροντίσω για την κοινοβουλευτική τάξη στο ίδιο ζήτημα. Σας διαβεβαιώ πως μόνο αυτό με συνέχει στον όλο χειρισμό αυτής της όντως δύσκολης υπόθεσης, η οποία και θα πρέπει να εξελιχθεί με τη συμπαράσταση όλων μας, με βάση τις νόμιμες διαδικασίες και την ευταξία που σε καμία περίπτωση δεν δικαιούμαστε να αφήσουμε ανυπεράσπιστες και προς τούτο προσβλέπω και στη δική σας συμβολή».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:02