search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 05:15
MENU CLOSE

Οι ΗΠΑ αναβαθμίζουν τα F-15 χώρας-«κλειδί» (Photo)

01.11.2019 16:40
Αμερικανικά F-15 αναχαίτισαν επιβατικό αεροσκάφος πάνω από τη Συρία - Τρόμος για τους επιβάτες (Video) - Media
 
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενέκρινε το αίτημα της Ιαπωνίας για ένα πακέτο αναβάθμισης, σχεδόν εκατό, από τα F-15 της χώρας, ανοίγοντας το δρόμο στην Αμερική να αναβαθμίσει τον ταχύτατα γηράσκοντα στόλο του συμμάχου της.
 
Ο Οργανισμός Συνεργασίας για την Αμυντική Ασφάλεια των ΗΠΑ δήλωσε επίσης ότι το Κογκρέσο έχει εγκρίνει τη συμφωνία, η οποία εκτιμάται ότι κοστίζει 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια και «τρέχει» στο πλαίσιο του προγράμματος ξένων στρατιωτικών επενδύσεων.
Σύμφωνα με τη σχετική ειδοποίηση της DSCA προς το Κογκρέσο, η Ιαπωνία έχει αιτηθεί την αναβάθμιση έως 98 F-15 στη διαμόρφωση Japanese Super Interceptor, μαζί με έως 103 ραντάρ AESA APG-82(v)1 (πέντε εφεδρικά), 116 υπολογιστές αποστολής Advanced Display Core Processor II (ADCP II) (18 εφεδρικοί) και 101 συστήματα Ηλεκτρονικού Πολέμου AN/ALQ-239 DEWS (τρία εφεδρικά). Υπεύθυνες για τις εργασίες θα είναι οι εταιρείες Boeing και Mitsubishi Heavy Industries.
 
Το αναβαθμισμένο F-15 θα επιχειρεί από κοινού με το «αόρατο» μαχητικό F-35, με αποτέλεσμα την πλήρη αξιοποίηση των προτερημάτων των δύο τύπων. Τα 98 αναβαθμισμένα F-15 θα μπορούν, τέλος, να μεταφέρουν όπλα αέρος-επιφανείας, σαν το βλήμα ακριβείας AGM-158 JASSM και το JSM. Από την ειδοποίηση της DSCA λείπουν πάντως οποιεσδήποτε αναφορές σε συστήματα IRST ή βελτιώσεις στο cockpit.
 
Πηγή: onalert.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33