28/01/2020 17:58:12

Οι ΗΠΑ αναβαθμίζουν τα F-15 χώρας-«κλειδί» (Photo)

Οι ΗΠΑ αναβαθμίζουν τα F-15 χώρας-«κλειδί» (Photo) - Media
 
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενέκρινε το αίτημα της Ιαπωνίας για ένα πακέτο αναβάθμισης, σχεδόν εκατό, από τα F-15 της χώρας, ανοίγοντας το δρόμο στην Αμερική να αναβαθμίσει τον ταχύτατα γηράσκοντα στόλο του συμμάχου της.
 
Ο Οργανισμός Συνεργασίας για την Αμυντική Ασφάλεια των ΗΠΑ δήλωσε επίσης ότι το Κογκρέσο έχει εγκρίνει τη συμφωνία, η οποία εκτιμάται ότι κοστίζει 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια και «τρέχει» στο πλαίσιο του προγράμματος ξένων στρατιωτικών επενδύσεων.
Σύμφωνα με τη σχετική ειδοποίηση της DSCA προς το Κογκρέσο, η Ιαπωνία έχει αιτηθεί την αναβάθμιση έως 98 F-15 στη διαμόρφωση Japanese Super Interceptor, μαζί με έως 103 ραντάρ AESA APG-82(v)1 (πέντε εφεδρικά), 116 υπολογιστές αποστολής Advanced Display Core Processor II (ADCP II) (18 εφεδρικοί) και 101 συστήματα Ηλεκτρονικού Πολέμου AN/ALQ-239 DEWS (τρία εφεδρικά). Υπεύθυνες για τις εργασίες θα είναι οι εταιρείες Boeing και Mitsubishi Heavy Industries.
 
Το αναβαθμισμένο F-15 θα επιχειρεί από κοινού με το «αόρατο» μαχητικό F-35, με αποτέλεσμα την πλήρη αξιοποίηση των προτερημάτων των δύο τύπων. Τα 98 αναβαθμισμένα F-15 θα μπορούν, τέλος, να μεταφέρουν όπλα αέρος-επιφανείας, σαν το βλήμα ακριβείας AGM-158 JASSM και το JSM. Από την ειδοποίηση της DSCA λείπουν πάντως οποιεσδήποτε αναφορές σε συστήματα IRST ή βελτιώσεις στο cockpit.
 
Πηγή: onalert.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.