search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 23:47
MENU CLOSE

Πνίγηκε ο… Έβρος

16.02.2010 15:03

Στιγμές αγωνίας περνούν οι κάτοικοι του Έβρου, αφού περισσότερα από 120.000 στρέμματα πλημμύρισαν και δεκάδες σπίτια εκκενώθηκαν μετά την υπερχείλιση του ποταμού.

Στιγμές αγωνίας περνούν οι κάτοικοι του Έβρου, αφού περισσότερα από 120.000 στρέμματα πλημμύρισαν και δεκάδες σπίτια εκκενώθηκαν μετά την υπερχείλιση του ποταμού.

Το χωριό Λάβαρα και ο οικισμός Πόρου, λίγο έξω από τις Φέρες, έχουν ήδη εκκενωθεί, μετά τη θραύση αναχώματος στην περιοχή του Πετάλου. Την ίδια ώρα υπό την απειλή των νερών βρίσκεται και το Πύθειο, καθώς και οι παραποτάμιοι οικισμοί της Βύσσας, των Καστανεών και του Πραγγίου. Η δοκιμασία των κατοίκων όμως δεν τελειώνει εδώ, αφού το επόμενο 24ωρο αναμένονται ποσότητες υδάτων από τον ποταμό Αρδα.

Λύση στο πρόβλημα αναμένεται να δώσει η τεχνητή θραύση του αναχώματος στην τοποθεσία Πέτρα και η κυκλοφορία οχημάτων και αυτοκινήτων στην περιοχή έχει απαγορευτεί και η σιδηροδρομική σύνδεση Αλεξανδρούπολης – Δικαίων, έχει διακοπεί.

Aπό την πλευρά του πάντως, ο υφυπουργός Εσωτερικών δεσμεύθηκε ότι δεν θα υπάρξει καμία καθυστέρηση στην έκδοση των κοινών υπουργικών αποφάσεων που είναι απαραίτητες για να δρομολογηθούν οι διαδικασίες των αποζημιώσεων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 23:40