19/11/2019 03:32:56
16.2.2010

Πνίγηκε ο… Έβρος

Στιγμές αγωνίας περνούν οι κάτοικοι του Έβρου, αφού περισσότερα από 120.000 στρέμματα πλημμύρισαν και δεκάδες σπίτια εκκενώθηκαν μετά την υπερχείλιση του ποταμού.

Το χωριό Λάβαρα και ο οικισμός Πόρου, λίγο έξω από τις Φέρες, έχουν ήδη εκκενωθεί, μετά τη θραύση αναχώματος στην περιοχή του Πετάλου. Την ίδια ώρα υπό την απειλή των νερών βρίσκεται και το Πύθειο, καθώς και οι παραποτάμιοι οικισμοί της Βύσσας, των Καστανεών και του Πραγγίου. Η δοκιμασία των κατοίκων όμως δεν τελειώνει εδώ, αφού το επόμενο 24ωρο αναμένονται ποσότητες υδάτων από τον ποταμό Αρδα.

Λύση στο πρόβλημα αναμένεται να δώσει η τεχνητή θραύση του αναχώματος στην τοποθεσία Πέτρα και η κυκλοφορία οχημάτων και αυτοκινήτων στην περιοχή έχει απαγορευτεί και η σιδηροδρομική σύνδεση Αλεξανδρούπολης – Δικαίων, έχει διακοπεί.

Aπό την πλευρά του πάντως, ο υφυπουργός Εσωτερικών δεσμεύθηκε ότι δεν θα υπάρξει καμία καθυστέρηση στην έκδοση των κοινών υπουργικών αποφάσεων που είναι απαραίτητες για να δρομολογηθούν οι διαδικασίες των αποζημιώσεων.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.