search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:20
MENU CLOSE

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ανησυχητική αύξηση της ρατσιστικής τρομοκρατίας

01.11.2019 21:50
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ανησυχητική αύξηση της ρατσιστικής τρομοκρατίας - Media

 

Η ρατσιστική και εθνοτική τρομοκρατία αυξήθηκε ανησυχητικά το 2018, τόσο παγκοσμίως όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες, με τις οργανώσεις συχνά να μιμούνται τις πρακτικές των ένοπλων ισλαμιστικών ομάδων για να ριζοσπαστικοποιήσουν και να στρατολογήσουν μέλη, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

“Παρεμφερώς με την ισλαμιστική τρομοκρατία, αυτό το είδος τρομοκρατίας εμπνέεται από την ιδεολογία του μίσους, της υπεροχής και της μισαλλοδοξίας”, σχολίασε ο Νέιθαν Σέιλς, ο συντονιστής της αντιτρομοκρατίας στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Ένα παράδειγμα αυτής της τάσης ήταν η επίθεση ενός ενόπλου σε συναγωγή στο Πίτσμπουργκ, όπου σκοτώθηκαν 11 άνθρωποι, πρόσθεσε.

“Μην αμφιβάλλετε ότι θα αντιμετωπίσουμε όλες τις μορφές της τρομοκρατίας, ανεξαρτήτως της ιδεολογίας από την οποία εμπνέονται”, υπογράμμισε ο Σέιλς.

Οι υπέρμαχοι της λευκής φυλής και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις με ρατσιστικά κίνητρα αντιγράφουν τις τακτικές ένοπλων ισλαμιστικών ομάδων. “Κατά κάποιο τρόπο μαθαίνουν από τους τζιχαντιστές που προηγήθηκαν πώς να συγκεντρώνουν και να μεταφέρουν χρήματα, να ριζοσπαστικοποιούν και να στρατολογούν”, συνέχισε.

Όταν ρωτήθηκε αν ομάδες νεοναζιστών ή υπέρμαχων της λευκής φυλής έχουν αναγνωριστεί ως τρομοκρατικές οργανώσεις εντός των ΗΠΑ, ο Σέιλς είπε ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ παραπέμπει αυτές τις υποθέσεις στο FBI και στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, όταν πρόκειται για την καταπολέμηση εγχώριων απειλών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:17