search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:16
MENU CLOSE

Επιτροπή Διεκδίκησης για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα δημιουργεί ο ΔΣΑ

02.11.2019 10:29
Ο ΔΣΑ διανέμει 1.049.000 ευρώ σε 5.676 δικηγόρους και 633 ασκούμενους για οικονομική στήριξη         - Media

 

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), Δημήτρης Βερβεσός, αποκάλυψε ότι η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων – που συνεδριάζει σήμερα στη Λάρισα –  αναμένεται να ψήφισει θετικά για τη δημιουργία επιτροπής επιστημόνων αναφορικά με τη διεκδίκηση των γλυπτών του Παρθενώνα.

Η πρόταση έχει κατατεθεί εγγράφως από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, και οι νομικοί θα αποτελούν σημαντικό κομμάτι της σύνθεσης της επιτροπής. 

Αναφορικά με την αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα τόνισε ότι είναι η πρώτη που γίνεται μετά από 60 χρόνια αλλά όπως σημείωσε δεν λύνει το θέμα του αδικήματος της απιστίας για το τραπεζικό σύστημα.

Μιλώντας για την διαμεσολάβηση εκτίμησε ότι  θεσμός δεν θα πετύχει να λύσει τα προβλήματα και να επιταχύνει τους ρυθμούς της δικαιοσύνης αν στις επιτροπές δεν συμμετέχουν δικηγόροι. Μάλιστα τόνισε ότι στον σχετικό πίνακα για την απονομή της η Ελλάδα βρίσκεται μεταξύ της 17ης και 24ης θέσης.

Ο κ. Βερβεσός αναφερόμενος στο θέμα του ασύλου και τις σχετικές επιτροπές υπογράμμισε ότι δεν θα μπορέσουν να λύσουν το ζήτημα της επαναπροώθησης.

 

Πηγή: larissanet.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:16