search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:57
MENU CLOSE

Σκουρλέτης: «Πολιτικός τσαμπουκάς» από ΝΔ – ΚΙΝΑΛ στην προανακριτική (Videos)

02.11.2019 14:20
Ενιαία τιμή στο τεστ του κορωνοϊού ζητά ο Σκουρλέτης - Media

 

Επιχείρηση κοροϊδίας με τη ΔΕΗ – Ένα δημόσιο μονοπώλιο θέλουν να το δώσουν σε ιδιώτη. Πρόκειται για ένα δογματικό ξεπερασμένο σχέδιο της κυβέρνησης που φανερώνει την αντικοινωνική διάσταση στην πολιτική της κυβέρνησης εξήγησε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης στον ΑΝΤ1 αναφορικά με το σχέδιο ξεπουλήματος της ΔΕΗ που προωθείται.

Αναφορικά με τα μέτρα για τους εργαζόμενους της ΔΕΗ υποστήριξε ότι εντάσσονται σε μια λογική ιδιωτικοποίησης του δικτύου της ΔΕΔΔΗΕ.

Οι αυξήσεις στα τιμολόγια είναι συνώνυμο των κυβερνήσεων της ΝΔ

Οι αυξήσεις στα τιμολόγια είναι συνώνυμο της περιόδου διακυβέρνησης της Ν.Δ. Καμία αύξηση δεν έγινε μετά το 2015 αντίθετα είχαμε κάποιες μειώσεις όπως μέσω του λογαριασμού για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και του ΦΠΑ.

«Από το 2010 – 2015 των κυβερνήσεων Ν.Δ. είχαμε το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη σε οικογενειακό και βιομηχανικό. Παρόλα αυτά παραλάβαμε μια ΔΕΗ με τεράστια προβλήματα. Τα 5 δις χρέη επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έγιναν 4. Μειώθηκε δηλαδή το χρέος της ΔΕΗ κατά 1 δις. Έχουμε μια επιχείρηση κοροϊδίας. Με τα μέτρα αυτά ετοιμάζουν ένα νέο ιδιωτικό μονοπώλιο στο ΔΕΔΗΕ. Ένα δημόσιο μονοπώλιο που είναι ένα δίκτυο υποδομής θέλουν να το δώσουν σε ιδιώτη. Είναι ένας δογματισμός χωρίς προηγούμενο».

«Το 2014 ήθελαν να πουλήσουν τα λιγνιτικά εργοστάσια και λένε το 2019 ότι το 2028 θα τα κλείσουν. Τι κάνει κοροϊδεύει τους επενδυτές;» αναρωτήθηκε ο κ. Σκουρλέτης.

Απαντώντας στο συσχετισμό με τον ΟΤΕ, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι δεν είναι ίδιες περιπτώσεις διότι στον ΟΤΕ δεν είναι ένα το δίκτυο. Υπάρχουν στοιχεία ανταγωνισμού.

«Πολιτικός τσαμπουκάς» από Ν.Δ. – ΚΙΝΑΛ στην προανακριτική

Ο Κ. Τασούλας λειτουργεί ως πρόεδρος της πλειοψηφίας είπε χαρακτηριστικά, ο Πάνος Σκουρλέτης και κατέκρινε ως «αντιθεσμική και αντιδημοκρατική» την επιλογή της εξαίρεσης των Πολάκη – Τζανακόπουλου, από την Προανακριτική.

Συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι η ίδια η υπόθεση της Προανακριτικής που πάει να ελέγξει την σκευωρία είναι ένα σχέδιο υποτίμησης και δημιουργίας εμποδίων στο σκάνδαλο της Novartis αυτό δηλαδή που απασχολεί τις τσέπες μας και που κόστισε τόσο στον ελληνικό λαό. Αντί να αφήσουμε την Δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της δημιουργούμε τεχνητά εμπόδια ανέφερε μεταξύ άλλων ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται για ένας «πολιτικός τσαμπουκάς από τη Ν.Δ. και το ΚΙΝΑΛ» όπου αντί να συζητάμε για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο, που θα φέρει μειώσεις στους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα και διάλυση εργασιακών σχέσεων και που ενδιαφέρει πολύ περισσότερο τον κόσμο. Πρόκειται για μια «λογική αντιπερισπασμού της κυβέρνησης για να περάσει σκληρά, ανάλγητα και αντικοινωνικά μέτρα».

«Θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες που έχουμε για να μην ευτελιστεί η διαδικασία» πρόσθεσε ο Πάνος Σκουρλέτης τονίζοντας ότι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμηθεί στην επόμενη συζήτηση που θα γίνει αφήνοντας ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα.

Πηγή: avgi.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:56