search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 07:25
MENU CLOSE

Βολιβία: Νέες εκλογές ζητάει ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης Κάρλος Μέσα

04.11.2019 06:56
Βολιβία: Πέθανε ο διαβόητος πρώην «υπουργός κοκαΐνης» της στρατιωτικής δικτατορίας - Media

 

Ο Κάρλος Μέσα, αντιπολιτευόμενος υποψήφιος για την προεδρία της Βολιβίας, απαίτησε χθες Κυριακή να διεξαχθεί νέα ψηφοφορία προκειμένου να βγει η χώρα από την κρίση που έχει πυροδοτήσει η επανεκλογή στο ανώτατο αξίωμα του Κράτους του σοσιαλιστή προέδρου Έβο Μοράλες στις εκλογές της 20ής Οκτωβρίου, αποτέλεσμα όμως που αμφισβητεί η αντιπολίτευση.

«Η καλύτερη λύση σε αυτή την κρίση, στις τρέχουσες συνθήκες, είναι η διεξαγωγή νέων εκλογών υπό την επίβλεψη ενός νέου εκλογικού οργάνου, αμερόληπτου και υπό την αυστηρή παρακολούθηση της διεθνούς κοινότητας», είπε ο 66χρονος Μέσα κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης μελών του κόμματός του, της Κοινωνίας των Πολιτών, στη Λα Πας.

Ο κεντρώος Μέσα, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της Βολιβίας από το 2003 ως το 2005, κατέλαβε τη δεύτερη θέση στις εκλογές του Οκτωβρίου συγκεντρώνοντας το 36,51% των ψήφων, έναντι 47,08% του Μοράλες, ο οποίος κατέλαβε το 47,08% των ψήφων, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν την 26η Οκτωβρίου. 

Η διαφορά δέκα και πλέον μονάδων που εξασφάλισε ο Μοράλες επί του πλησιέστερου αντιπάλου του επέτρεψε στον πρόεδρο, που βρίσκεται στην εξουσία από το 2006, να εξασφαλίσει την επανεκλογή του από τον πρώτο γύρο.

Αλλά η αντιπολίτευση κατήγγειλε νοθεία και «απάτη».

Στις διαδηλώσεις και τις ταραχές από την επομένη των εκλογών έχουν χάσει τη ζωή τους δύο άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί άλλοι 140.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 07:25