search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 17:31
MENU CLOSE

Έκριναν ως «αμαρτωλή» καθηγήτρια και την απέλυσαν από το σχολείο επειδή ήταν γκεϊ

04.11.2019 07:00
Έκριναν ως «αμαρτωλή» καθηγήτρια και την απέλυσαν από το σχολείο επειδή ήταν γκεϊ - Media

 

Η Monica Toro Lisciandro, είναι καθηγήτρια χορού και θεάτρου σε ιδιωτικό χριστιανικό σχολείο στη Φλόριντα. Η Monica είναι γκέϊ αλλά αυτό δεν αφορά κανέναν, παρά μονό εκείνη και την προσωπική της ζωή.

Στο σχολείο δεν είχε δώσει το παραμικρό δικαίωμα και όλοι ήταν ευχαριστημένοι, μέχρι που με κάποιον τρόπο μαθεύτηκε ο σεξουαλικός της προσανατολισμός από κάποιον γονέα.

Την απέλυσαν με συνοπτικές διαδικασίες.

Μάλιστα όπως καταγγέλλει η ίδια, αφού η διεύθυνση του σχολείου της ανακοίνωσε την απόφασή της να την απομακρύνει και της έκανε «κήρυγμα» περί αμαρτίας, κατόπιν επέμεινε να κάνει ένα ακόμη μάθημα, για να «παραδώσει τη σκυτάλη» στην αντικαταστάτριά της και να… μην ντροπιαστεί η ίδια.

Μάλιστα σαν μοναδικό λόγο της λύσης της συνεργασίας αναγράφεται ο σεξουαλικός της προσανατολισμός.

Η ίδια περιγράφει τις στιγμές: «Μου είπαν τα εξής: Υπάρχουν κάποιοι ισχυρισμοί ότι έχεις σχέση με μια γυναίκα, ότι πηγαίνεις σε παρελάσεις Pride και ότι στο στούντιο χορού σου λαμβάνουν χώρα ομοφυλοφιλικές δραστηριότητες». Οι «ομοφυλοφιλικές δραστηριότητες που της ανέφεραν, ήταν ένα εθελοντικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει η δασκάλα για την ψυχολογική υποστήριξη νέων παιδιών που προσπαθούν να συμφιλιωθούν με τη σεξουαλικότητά τους.

Και συνεχίζει: «Μου μιλούσαν σαν να ήμουν βρόμικη, σαν να ήμουν σκάρτη. Έτσι τους είπα “ναι, είναι αλήθεια”. Κι εκείνοι μου απάντησαν “δεν μπορείς να δουλεύεις εδώ”. Μου μίλησαν για αμαρτία και για το πώς δεν θα επέτρεπαν ούτε σε έναν μοιχό να εργαστεί στο σχολείο. Μου είπαν ότι αν δεν επιδιδόμουν σε ομοφυλοφιλικές δραστηριότητες θα μπορούσα να είχα κρατήσει τη δουλειά μου. Περίμενα να μου πουν από λεπτό σε λεπτό ότι θα πήγαινα στην κόλαση».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 16:27