search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:36
MENU CLOSE

Κύπρος: Η επιθετικότητα της Τουρκίας «τρόμαξε» TOTAL και ENI – Ανέβαλαν την έρευνα στο Οικόπεδο 7

04.11.2019 09:57
Γαλλία: Υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά σε διυλιστήριο της Total (Video) - Media

 

Αλλαγή σχεδίων στην κυπριακή ΑΟΖ για τη γαλλική Total και την Ιταλική ΕΝΙ  φαίνεται πως έχει προκαλέσει η …αποφασιστικότητα με την οποία η Τουρκία προωθεί τα συμφέροντα της στην περιοχή.

Σύμφωνα με ανώτατες κυβερνητικές πηγές της Κύπρου,οι οποίες μίλησαν στο Economy Today η κοινοπραξία αναφέρει ότι ουδέποτε είχε επισημοποιήσει πρόθεση να ξεκινήσει τις νέες έρευνες από το τεμάχιο 7.

“Η κοινοπραξία θα ξεκινήσει τις νέες τις έρευνες από το σημείο ή τα σημεία που κρίνουν ότι αυξάνονται οι πιθανότητες σε αυτό το χρονικό σημείο να υπάρξουν καλύτερα αποτελέσματα”, ανέφερε η ίδια πηγή, προσθέτοντας ότι σύμφωνα με την πάγια πρακτική των εταιρειών δεν ανακοινώνονται εκ των προτέρων οι στόχοι. 

Σε καμία περίπτωση είπε, δεν εγείρονται ζητήματα ασφαλείας για το τεμάχιο 7. 

Δύο μήνες πριν την έναρξη των γεωτρήσεων, σε αναδιαμόρφωση του αρχικού προγραμματισμού εργασιών προσανατολίζεται η γαλλο-ιταλική κοινοπραξία TOTAL και ΕΝΙ, στη σκιά των τουρκικών προκλήσεων στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, που συνεχίζονται.     

Το κλίμα έντασης, που έχει προκαλέσει η Τουρκία στο τεμάχιο 7 της κυπριακής ΑΟΖ, φαίνεται να επιδρά στους αρχικούς προγραμματισμούς του γαλλο- ιταλικού ενεργειακού κολοσσού και, όπως όλα δείχνουν, δεν θα ξεκινήσει από το συγκεκριμένο τεμάχιο, αλλά από γειτονικό οικόπεδο, εκτός τουρκικής ακτίνας δράσης.

Διευκρινίζεται πως η εξέλιξη δεν συνιστά υποχώρηση της κοινοπραξίας, αλλά μια κίνηση τακτικής, η οποία αποδίδεται σε λόγους, που έχουν να κάνουν με συμβατικές υποχρεώσεις, αλλά σχετίζεται σαφώς και με τα ζητήματα ασφάλειας.

Πηγή economytoday.sigmalive.com

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:35