search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:34
MENU CLOSE

Σαν σήμερα ο σφοδρός εμβολισμός και βύθιση της τορπιλάκατου «Κωστάκος» από το «Σάμαινα» (Photos/Video)

04.11.2019 11:51
Σαν σήμερα ο σφοδρός εμβολισμός και βύθιση της τορπιλάκατου «Κωστάκος» από το «Σάμαινα» (Photos/Video) - Media

 

Σαν σήμερα πριν από 23 χρόνια σημειωνόταν ένα από τα πιο θλιβερά περιστατικά στην ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού.

Ήταν 4 Νοεμβρίου όταν η πυραυλάκατος «Κωστάκος» βυθίστηκε ανοιχτά της Σάμου λόγω ενός τραγικού δυστυχήματος. Το πλοίο του ΠΝ παρέμενε στην περιοχή σε κατάσταση πλήρους συσκότισης λόγω συμμετοχής σε άσκηση νυχτερινού αιφνιδιασμού. Στις 6:35 μ.μ. όμως το ΕΓ-ΟΓ Σάμαινα, που έπλεε κοντά στη Σάμο, εμβόλισε με σφοδρότητα την πυραυλάκατο με αποτέλεσμα να βυθιστεί μέσα σε λίγα λεπτά. Από το πλήρωμα του σκάφους διασώθηκαν 34 αξιωματικοί και υπαξιωματικοί μέσω των σωστικών μέσων που καθέλκυσε το πλοίο. Ωστόσο τέσσερις υπαξιωματικοί έχασαν τη ζωή τους.

Η πυραυλάκατος «Ανθχος Κωστάκος» είχε κατασκευαστεί στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και θεωρούταν ένα «υπερόπλο» λόγω της μεγάλης δύναμης πυρός αλλά και της υψηλής ταχύτητας που μπορούσε να αναπτύξει.

Το σκάφος ανελκύστηκε το 1997, ωστόσο η ζημιά ήταν τόσο σοβαρή που κρίθηκε ασύμφορη οποιαδήποτε προσπάθεια επανενεργοποίησής του.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:31