search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 15:25
MENU CLOSE

Θρίλερ με την απαγωγή ναυτικών από ελληνικό δεξαμενόπλοιο σε λιμάνι της Αφρικής

04.11.2019 13:18
Θρίλερ με την απαγωγή ναυτικών από ελληνικό δεξαμενόπλοιο σε λιμάνι της Αφρικής - Media

 

Ένοπλη επίθεση δέχτηκε ελληνικό δεξαμενόπλοιο στο λιμάνι του Λομέ στο Τόγκο της δυτικής Αφρικής, με αποτέλεσμα την απαγωγή τεσσάρων από τα είκοσι τέσσερα μέλη του πληρώματος.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, το περιστατικό σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στο ελληνικό δεξαμενόπλοιο «Ελκα Αριστοτέλης». Από τους τέσσερις απαχθέντες ο ένας είναι Έλληνας υπήκοος, οι δύο υπήκοοι Φιλιππίνων και ένας υπήκοος Γεωργίας.

«Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος ενημέρωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών. Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης ο οποίος και έδωσε εντολή στις αρμόδιες Διευθύνσεις του ΥΝΑΝΠ να παρακολουθούν στενά το θέμα σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και την διαχειρίστρια εταιρία», αναφέρει το υπουργείο.

Από την πλευρά της, η πλοιοκτήτρια εταιρεία, European Navigation Inc, με ανακοίνωσή της αναφέρει πως η ασφάλεια του πληρώματος είναι υψίστης σημασίας και πως γίνεται ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλιστεί η τάχιστη και ασφαλής απελευθέρωση των ανθρώπων της.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως τόσο το πλοίο όσο και το υπόλοιπο πλήρωμα είναι ασφαλή και παράλληλα, ζητείται από τα ΜΜΕ να σεβαστούν την ευαίσθητη φύση της κατάστασης και τα μέλη των οικογενειών του πληρώματος αυτήν τη δύσκολη ώρα για όλους.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 15:22