search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:33
MENU CLOSE

ΠΟΕΔΗΝ: Ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία – Μεγάλος κίνδυνος λοιμώξεων

04.11.2019 14:26
Κορωνοϊός: Πέθανε 88χρονη στο ΝΙΜΤΣ - Στους 153 οι νεκροί στη χώρα - Media

 

«Νέα περιστατικά βίας και ανομίας στα Νοσοκομεία», καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «βασική αιτία είναι η έλλειψη κονδυλίων και προσωπικού» και ζητά τη λήψη μέτρων.

Τα τελευταία περιστατικά αφορούν στα Νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ, Σύρου και Καλαμάτας. Επιπλέον, στο ΑΧΕΠΑ «δεκάδες άστεγοι έχουν καταλάβει τους χώρους του Νοσοκομείου και κοιμούνται στους διαδρόμους των κλινικών, ακόμη και έξω από τα χειρουργεία», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, σημειώνοντας ότι υπάρχει «μεγάλος κίνδυνος λοιμώξεων».

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, θα πρέπει να προσληφθούν περισσότεροι φύλακες και να ληφθούν επαρκή μέτρα προστασίας. Επίσης, θα πρέπει να προσληφθεί επαρκής αριθμός ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για να εξυπηρετούνται έγκαιρα οι ασθενείς «και όχι να περιμένουν 10 ώρες στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών».

Η ΠΟΕΔΗΝ προτείνει, επίσης, να γίνονται άμεσα μηνυτήριες αναφορές από τις Διοικήσεις προς τα άτομα που προκαλούν τα εν’ λόγω φαινόμενα βίας και ανομίας και να συλλαμβάνονται με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:31