search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:55
MENU CLOSE

Ένα στα 4 αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες κυκλοφορεί παράνομα!

04.11.2019 17:04
Ένα στα 4 αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες κυκλοφορεί παράνομα! - Media

 

Στο στόχαστρο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων έχουν εισέλθει οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με ξένες πινακίδες κυκλοφορίας και όπως αποδείχθηκε από τους ελέγχους 1 στους 4 είναι παραβάτης!

Μάλιστα σε πρόσφατο έλεγχο που πραγματοποίησαν οι Τελωνειακές Αρχές Θεσσαλονίκης σε υπαίθριο πάρκινγκ ανακάλυψαν πως από τα 27 αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες που ελέγχθηκαν επιβλήθηκαν πρόστιμα στα 17 ενώ εκκρεμεί ο έλεγχος επιπλέον 7 οχημάτων!

Πάντως στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ έχουν εισέλθει περίπου 9.500 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με πινακίδες Βουλγαρίας οι οποίοι σύντομα θα καλεστούν από τις αρμόδιες Αρχές ώστε να διαπιστωθεί αν διαθέτουν τα νόμιμα έγγραφα ώστε να κυκλοφορούν στην Ελλάδα και παράλληλα να ελεγχθούν αν τα οχήματα φεύγουν από την ελληνική επικράτεια μετά το 6μηνο.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ΑΑΔΕ: «Σημαντικά είναι τα ευρήματα των ελέγχων, που διενήργησαν το εννεάμηνο του 2019 οι τελωνειακές υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, για τη νόμιμη κατοχή και κυκλοφορία οχημάτων και συγκεκριμένα για τη διαφύλαξη των δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων και του ειδικού τέλους ταξινόμησης.

Συγκεκριμένα:

Έλεγχοι: 4.194

Παραβάσεις: 1.001

Σε έλεγχο, που διενεργήσαν υπάλληλοι του Ά Τελωνείου Θεσσαλονίκης για την εφαρμογή της νομοθεσίας περί προσωρινής εισαγωγής οχημάτων με ξένες πινακίδες στην Ελλάδα, σε υπαίθρια επιχείρηση, που έχει ως αντικείμενο εργασιών, Εμπορία –Πάρκινγκ – Σέρβις – Επισκευές, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, εντόπισαν σταθμευμένα είκοσι επτά (27) αυτοκίνητα, που έφεραν ξένες πινακίδες.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:54