search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 00:41
MENU CLOSE

Αποκάλυψη Times: Συμμορίες χρησιμοποιούν ακριβά βρετανικά κολέγια για τράφικινγκ παιδιών από την Ασία

04.11.2019 18:56
Αποκάλυψη Times: Συμμορίες χρησιμοποιούν ακριβά βρετανικά κολέγια για τράφικινγκ παιδιών από την Ασία - Media

 

Τουλάχιστον 21 παιδιά από το Βιετνάμ εξαφανίστηκαν από οικοτροφείο και ιδιωτικά κολέγια σε όλη τη Βρετανία τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Μια απίστευτη ιστορία τράφικινγκ κοριτσιών από το Βιετνάμ μέσω πανάκριβων βρετανικών κολεγίων (!), αποκαλύπτει έρευνα της εφημερίδας Times!

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ που αναπαράγονται σήμερα σε πολλές βρετανικές εφημερίδες (σ.σ. ακολουθούν στοιχεία από το ρεπορτάζ του Τέλεγκραφ) ορισμένα ιδιωτικά σχολεία κέρδισαν εκατοντάδες χιλιάδες λίρες από παιδιά από το Βιετνάμ  που εισήλθαν στη Βρετανία με ειδικές σπουδαστικές θεωρήσεις και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Τα παιδιά, τα περισσότερα 15χρονα, μπήκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο από συμμορίες διακίνησης μέσω ειδικών θεωρήσεων (βίζα) που δίνουν τα ιδιωτικά σχολεία, σύμφωνα με έρευνα των Times.

Η έρευνα  αποκάλυψε ότι τουλάχιστον 21 παιδιά από το Βιετνάμ εξαφανίστηκαν από οικοτροφείο και ιδιωτικά κολέγια σε όλη τη Βρετανία τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Η έρευνα διεξήχθη χωρίς να είναι σε γνώση των σχολείων.

Είναι ως επί το πλείστον κορίτσια που μπήκαν στη Βρετανία με “ιδιωτική σχολική βίζα”. Η αστυνομία και το Υπουργείο Εσωτερικών ερευνούν τις εξαφανίσεις, αλλά πολλοί από τους νέους παραμένουν άγνωστοι.

Οκτώ ορίτσια από το Βιετνάμ αγνοούνται από το ανεξάρτητο κολέγιο Chelsea (που απαιτεί δίδακτρα £ 25,000 το χρόνο)  ένα σχολείο του δυτικού Λονδίνου το οποίο ανήκει στην Astrum Education, ένα σωματείο κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με πρώην μέλος του προσωπικού του σχολείου, άλλο ένα κορίτσι έφυγε τρέχοντας το βράδυ μέσα από μια έξοδο κινδύνου, προκαλώντας πανικό στο προσωπικό.

Στο Abbey College, Malvern, Worcestershire, σχολείο που διαφημίζεται ότι έχει εκπαιδεύσει «τα παιδιά και τα εγγόνια των βασιλιάδων, αρχηγών κρατών και σημαντικών παγκόσμιων προσώπων», ένα 15χρονο κορίτσι από το Βιετνάμ που ξεκίνησε στο σχολείο τον Σεπτέμβριο του 2017, δεν επέστρεψε μετά τα Χριστούγεννα.

Τα σχολεία και τα κολέγια στα οποία εντοπίστηκαν οι εξαφανίσεις, ακολούθησαν το πρωτόκολλο και ανέφεραν τις εξαφανίσεις στην αστυνομία και στο Υπουργείο Εσωτερικών. Όλα τα παιδιά είχαν μπεί στη Βρετανία με ειδικές θεωρήσεις για παιδιά “Κατηγορίας 4” (ειδική εκπαιδευτική βιζα), οι οποίες προέρχονται από τα σχολεία υποδοχής και δεν απαιτούν έλεγχο γνώσης της αγγλικής γλώσσας.

Η Astrum Education Group δήλωσε ότι έγινε στόχος οργανωμένης εγκληματικής δραστηριότητας και έχει ήδη  αναθεωρήσει τις διαδικασίες ασφάλειας.

Ο Malcolm Wood, επικεφαλής του κολλεγίου Abbey, δήλωσε: “Εξετάζουμε πολύ σοβαρά την υπόθεση. Δεν εντοπίστηκαν όμως ελλείψεις στο κολέγιο από καμία από τις αρχές που εξέτασαν την υπόθεση. “

Η Yvette Cooper, πρόεδρος της επιτροπής εσωτερικών υποθέσεων, δήλωσε: “Είναι πραγματικά συγκλονιστικό. Το να υπάρχουν παιδιά που έρχονται χιλιάδες μίλια μακριά από το σπίτι υποτίθεται για να σπουδάσουν, αλλά στην πραγματικότητα  να οδηγούνται στη δουλεία στη Βρετανία,  είναι αδιανόητο. ” Και πρόσθεσε ότι τα σχολεία «πρέπει να αναλάβουν ευθύνη για τους σπουδαστές τουςς».

Όλα τα σχολεία ωστόσο είχαν περάσει τις επιθεωρήσεις του βρετανικού ελεγκτικού μηχανισμού Home Office και παραμένουν αδειοδοτημένοι χορηγοί εκπαιδευτικής βίζα.

Πηγή: alfavita.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 00:40