search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 04:56
MENU CLOSE

Εισηγήσεις να προτείνει την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας δέχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης 

05.11.2019 10:21
Σακελλαροπούλου: Ο ελληνικός λαός στέκεται δίπλα στον λαό του Λιβάνου - Media

 

Ένα νέο όνομα έχει πέσει τις τελευταίες ημέρες στο τραπέζι, όσον αφορά στην επικείμενη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, μέλη της κυβέρνησης, σύμφωνα με τις πληροφορίες του News247.gr, έχουν προτείνει στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα, την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, εν ενεργεία Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας από το 2018.

Το επιχείρημα είναι πως η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, πέραν της αναμφίβολα σημαντικής προσωπικότητάς της, έχει προταθεί και έχει εκλεγεί (πρώτη γυναίκα στην ιστορία) Πρόεδρος του ΣτΕ επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ και, συνεπώς η Κουμουνδούρου δεν θα μπορέσει παρά να είναι θετική στην ψηφοφορία που θα γίνει. 

Το ίδιο θετική θα είναι, σύμφωνα με τα πρόσωπα που έχουν κάνει τη σχετική πρόταση και το Κίνημα Αλλαγής, καθώς η Πρόεδρος του ΣτΕ έχει μεγάλη απήχηση στο χώρο. 

Η κατάθεση ενός νέου ονόματος- και, μάλιστα, γυναίκας, που φαίνεται να επιθυμεί για την Προεδρία της Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης εφόσον δεν προκρίνει τελικά τον Προκόπη Παυλόπουλο- αποδεικνύει πως πολλά (αν όχι όλα) εκ των ονομάτων που έχουν προταθεί στο πρόσφατο παρελθόν έχουν «καεί». 

Το Μέγαρο Μαξίμου, πάντως, έχει δώσει εντολή να σταματήσει η προεδρολογία, ώστε να διευκολυνθούν οι τελικές αποφάσεις του πρωθυπουργού στο θέμα, καθώς η επιλογή του προσώπου θα έχει, εκ των πραγμάτων, πολιτικές προεκτάσεις και θα εντάσσεται σε μια γενικότερη στρατηγική που θα επιλέξει για το κυβερνών κόμμα και την επόμενη περίοδο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όσον αφορά το κόμμα της Αξ. Αντιπολίτευσης έχει διαμηνύσει πως όχι απλώς θα επιμείνει σε νέα υποψηφιότητα του Προκόπη Παυλόπουλου, αλλά δεν θα υπερψηφίσει και οποιαδήποτε άλλη προταθεί…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15