search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:46
MENU CLOSE

Κικίλιας: Θα επιδοτήσουμε τις θερμάστρες για να καπνίζει τον χειμώνα ο κόσμος έξω (Video)

05.11.2019 11:57
Οι δικηγόροι ζήτησαν γιατρούς στα δικαστήρια των μεγάλων πόλεων - Συνάντηση με Κικίλια - Media

 

Αποφασισμένος ο αντικαπνιστικός νόμος να εφαρμοστεί παντού ​​​​​​εμφανίστηκε, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας.

«Όπως οι Έλληνες πάνε στο εξωτερικό και βγαίνουν έξω για να καπνίσουν έτσι θα γίνεται και στη χώρα μας. Έχουν ανοιχτές δομές έξω, έχουν πτυσσόμενες τέντες και τζάμια. Έξω θα τα ανοίγουν αυτά όταν καπνίζουν και μέσα δεν θα καπνίζουν. Το υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση θα σκεφτεί να επιδοτήσει θερμάστρες για το έξω. Στην Ελλάδα έχουμε χειμώνα ενάμιση και δύο μήνες. Έξω μπορούν να καπνίζουν όποιοι θέλουν. Εγώ είμαι εδώ για να υπερασπιστώ τα δικαιώματα καπνιστών και μη καπνιστών», τόνισε προαναγγέλοντας ότι υπουργείο Υγείας και κυβέρνηση εξετάζουν την επιδότηση για… θερμάστρες, με στόχο την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Ο κ. Κικίλιας υποστήριξε ότι ο αντικαπνιστικός νόμος «εφαρμόζεται και παραεφαρμόζεται. Υπεγράφη Κοινή Υπουργική Απόφαση που προβλέπει ποιες είναι οι ελεγκτικές αρχές και τι ευθύνη έχει κάθε υπουργείο».

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, το 74% των καπνιστών θέλουν να εφαρμοστεί ο αντικαπνιστικός νόμος.

Τέλος, ο υπουργός Υγείας προέτρεψε τους καπνιστές να απευθύνονται στα ιατρεία διακοπής καπνίσματος που υπάρχουν στα νοσοκομεία «και να μην το προσπαθούν μόνοι τους».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:45