search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:07
MENU CLOSE

Το ΠΙΟΠ παρουσιάζει ντοκιμαντέρ για τη λογοκρισία των χουνταίων (Video)

05.11.2019 13:57
storgi_sto_lao_afisa
 
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συνεχίζει τις προβολές του θεματικού κύκλου με τίτλο «Το ελληνικό ντοκιμαντέρ στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ».
 
Κάθε μήνα, μέχρι και τον Μάιο του 2020, προβάλλονται στο Ιστορικό Αρχείο του Ιδρύματος, στον Ταύρο, αξιόλογα ντοκιμαντέρ της πρόσφατης αλλά και παλαιότερης εγχώριας κινηματογραφικής παραγωγής παρουσία των δημιουργών ή και άλλων συντελεστών.
 
Στο πλαίσιο αυτό, τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου (ώρα 19:00), προβάλλεται το ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους με τίτλο «Στοργή στο Λαό» (Ελλάδα, 2013-91’), σε σενάριο-σκηνοθεσία Βασίλη Δούβλη.
Το ντοκιμαντέρ έχει σαν θέμα του τη λογοκρισία στον κινηματογράφο την περίοδο της δικτατορίας στην Ελλάδα (1967-1974), και βασίζεται στο άγνωστο μέχρι πριν πρότινος αρχείο της λογοκρισίας της χούντας.
 
Περιλαμβάνει αποσπάσματα από ελληνικές και ξένες ταινίες, που λογοκρίθηκαν ή απαγορεύθηκαν στα χρόνια της δικτατορίας, επίκαιρα της εποχής, συνεντεύξεις διακεκριμένων σκηνοθετών, καθώς και απόρρητα έγγραφα που έρχονται για πρώτη φορά στο φως, δίνοντας μία αποκαλυπτική εικόνα των μηχανισμών ελέγχου του καθεστώτος, αλλά και συνθέτοντας, συγχρόνως, μια τοιχογραφία της εποχής.

Το ντοκιμαντέρ, το οποίο αποτελεί μια παραγωγή του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής, συμμετείχε στο επίσημο πρόγραμμα πολλών διεθνών φεστιβάλ και απέσπασε το βραβείο καλύτερου δημιουργικού ντοκιμαντέρ στο London Greek Film Festival.
 
Την προβολή θα προλογίσει ο σκηνοθέτης Βασίλης Δούβλης, ενώ στο τέλος θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Επιθυμητή η κράτηση θέσης.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:07