search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 04:34
MENU CLOSE

Ο Ερντογάν «σνομπάρει» την Ουάσινγκτον, «φλερτάρει» με τη Μόσχα

05.11.2019 14:22
Δύο «αποστάτες» προκαλούν τον Ερντογάν - Media
 
Ενώ αξιωματούχοι από την Άγκυρα θέτουν υπό αμφιβολίες το ταξίδι του Τούρκου προέδρου στην Ουάσιγνγκτον, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι πιθανό να επισκεφθεί τη Μόσχα εντός του τρέχοντος έτους για τα εγκαίνια του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream, αλλά, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρ Πεσκόφ στο Ria Novosti, δεν υπάρχει προς το παρόν συγκεκριμένη ημερομηνία για την επίσκεψη του αυτή,
 
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου προέβη στη δήλωση αυτή με αφορμή τη δήλωση που έκανε ο Τούρκος πρεσβευτής Μεχμέτ Σαμσάρ , μετά την συνάντηση που είχε με τον κυβερνήτη της περιοχής του Λένινγκραντ Αλεξάντρ Ντορζντένκο, ότι ο πρόεδρος Ερντογάν ενδέχεται να επισκεφθεί την Ρωσία για τα εγκαίνια του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream.
 
Παράλληλα ο Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι οι ακριβείς ημερομηνίες, στις οποίες θα γίνουν τα εγκαίνια των αγωγών φυσικού αερίου Turkish Stream και Sila Sibiri (Η δύναμη της Σιβηρίας), δεν έχουν προς το παρόν καθορισθεί.
 
Νωρίτερα το πρακτορείο TASS, επικαλούμενο δική του πηγή, είχε μεταδώσει ότι η Gazprom και η Κίνα συμφωνήσαν ώστε τα εγκαίνια του αγωγού Sila Sibiri, μέσω του οποίου θα προμηθεύεται η Κίνα ρωσικό φυσικό αέριο, να γίνουν στις 2 Δεκεμβρίου.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15